За детски тв час по християнство


26 Март 2015, Четвъртък


Преди няколко години се натъкнах на румънски телевизионен канал, в който имаше предаване за християнството. В него се показваше един клас



от момчета и момичета с колежански униформи. Те беседваха с учител, който държеше Библия в ръка. Това беше обучение по вероучение. Часът вървеше динамично, интересът на учениците беше голям, лицата им бяха озарени.

Отбелязвам изрично, че училището беше светско. Затова предлагам такива часове да бъдат организирани и у нас. Но като че ли единствено телевизия СКАТ може да го осъществи. Отдавна следя интересните предавания на свещениците Боян Саръев и Венцислав Илиев, които са компетентни да реализират подобна инициатива. Доколкото знам, отец Саръев води и неделно училище с деца. Добре би било част от занятията в него да бъдат записвани и показвани в  предаванията му.  Това би било изключително полезно за българските деца, които и до ден днешен са лишени от възможността да изучават вероучение в училище.

Макар и много информирани и компютърно грамотни, те са оставени на духовен самотек. Никой не им посочва духовния идеал на християнството  и истинските нравствени ценности. Съществува опасност, подобно на предните наши поколения, и те да влязат объркани и безпътни във въртопа на глобализма.
Тодор Бакърджиев,
Русе


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Генади Савов
27.03.2015 09:07:44
0
0
Подкрепям идеята на г-н.Т.Бакърджиев за детски час по християнство в България по телевизията.Учениците е нужно да знаят,че човек е бил създаден от Господ Исус.Първите ни дядо и баба са били Адам и Ева-всички човеци на земята сме им внуци.Господ Христос е нашият помощник и най-голям приятел.Ако се молиме на Исус Той ще ни помага в у-ще,на улицата в къщи.Библията е нужна във всеки дом.Родителите могат да намерят православни Библии за децата си.[bluescreen]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки