Отказ на прокуратурата за досъдебно разследване


Отказ на прокуратурата за досъдебно разследване
26 Март 2015, Четвъртък


Бях заличен от списъка с наследници на фамилен имот чрез документ с невярно съдържание, съставен от мой родственик.


Автор: Христиан Митев юрисконсулт

Който впоследствие е издействал пред нотариус  нотариален акт за имота на свое име.
Подадох жалба в прокуратурата. Бях изумен, когато получих отговор, че вероятно съм имал проблем с майка ми, затова тя ме е лишила от наследство. Моята майка е починала преди години, дори да съм имали проблеми, а това не е вярно, недоумявам откога прокуратурата е въвела подобен начин на разследване. Откога фактите се пренебрегват и се правят предполагаеми емоционални анализи на подобни казуси?

Получих отказ за образуване на досъдебно производство. Нещо повече, всеки мой опит да събера повече информация за съдбата на този имот удря на камък. Отговорът е, че не съм бил „заинтересовано лице”.
Готов съм да предоставя всички документи по преписката. Въпросът ми е, има ли надежда да се преборя с тази неправда и начин да накарам прокуратурата да ми обърне внимание? Мога ли да върна правото си на собственост върху имота?
П. Камарашев,
Лясковец

От въпроса ви не става ясно пред коя прокуратура сте се обърнали за защита и съдействие. Въпреки това, следва да имате предвид, че отказът на прокурора, извършил предварителна проверка по случая, да образува досъдебно наказателно производство подлежи на обжалване пред прокурор от по-горестоящата прокуратура.
Така съгласно чл. 46, ал. 3 и 4 от Наказателно-процесуалния кодекс прокурорът от по-горестоящата прокуратура може писмено да отмени или измени постановленията на непосредствено подчинените му прокурори.

Неговите писмени указания са задължителни за тях. В тези случаи той може и сам да извърши необходимите действия по разследването и други процесуални действия.
Нещо повече – главният прокурор на Република България осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори.
По отношение на втория ви въпрос, за да си върнете правото на собственост върху недвижим имот следва да водите гражданско дело и по-специално да предявите установителен иск за собственост.

Препоръчваме ви да ползвате адвокатска защита и съдействие.
Настоящият отговор не изключва, а предполага консултацията с адвокат.


В категории: Горещи новини , Кантора Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки