Единна система за допустимите за подпомагане площи


Единна система за допустимите за подпомагане площи
24 Март 2015, Вторник


Актуализираните допустими за субсидиране площи влизат в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), съобщиха от ДФ "Земеделие".


След одобрение от министъра на земеделието на окончателните специализирани слоеве „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2014 и „Постоянно затревени площи”, данните ще бъдат предоставени на Разплащателна агенция.
Заедно с това те ще влязат в системата ИСАК за обезпечаване на приема на заявления за подпомагане през 2015 г. На базата на тази актуализирана информация ще бъдат извършени и задължителните кръстосани проверки на подадените през кампания 2014 заявления за подпомагане съгласно Закона за подпомагане на земеделските производители.

При необходимост Разплащателната агенция ще извърши корекции в направените до момента плащания по схемите и мерките за подпомагане на площ. Ще се изплатят допълнителни субсидии на земеделските стопани, при които първоначално е изплатена по-малка сума, а за земеделски стопани, при които се установи, че им е надплатено, ще се предприемат стъпки за възстановяване на средствата.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки