300 броя „Десант“


300 броя „Десант“
20 Март 2015, Петък


Читателю, ти държиш в ръцете си брой 300 на вестник „Десант“. Внушителна цифра, зад която стоят 300 седмици събиране, прецизен подбор и редакция на интересни четива,


свързани с малко известни исторически факти, със спомени за забравени от широката публика национални герои, с достойни примери как в това объркано време с подменени ценности се намират хора, които да пазят и съхраняват българските традиции и милеят за българските корени.

300 броя, изпълнени с вълнуващи публикации, скандални разкрития, политически анализи и коментари, в които нещата се наричат с истинските имена.
300 броя, посветени на истината за днешните продажници на българщината и национални предатели.

Няколко пъти по 300 ваши мнения, съмнения, упреци или похвали – не сме отказали трибуна на нито един от вас. Защото вашата оценка е важна за нас.
Извървели сме заедно дълъг път, който ще продължаваме да следваме.

Валери Симеонов, издател на „Десант“:
Вестник „Десант“ вече седма година твори най-новата ни летопис, превръщайки се в трибуна, от която гръмогласно се оповестява – без маска и без грим, случващото се в родината ни. Зад нас са 300 броя, в които нито веднъж не сме изневерили на себе си – винаги да казваме истината, колкото и горчива и грозна да е тя.
Това е отговорност, която сме поели пред читателите. Защото обичаме България и вярваме в нейното бъдеще.
Че сме на прав път го доказва доверието на нашите читатели. В момента „Десант“ излиза в петорно по-голям тираж, отколкото в началото. Няколко пъти повече са и абонатите ни, увеличава се и броят на тези, които го търсят по вестникарските будки в цялата страна.
Няма по-добра оценка за нашата работа от това.


Данчо Хаджиев, управител на СКАТ-София:
„Десант“ е вестникът на българските патриоти, които не се страхуват на висок глас да изкажат своето недоволство от нередностите в живота ни. Затова точно „Десант“ се явява тяхна трибуна. И техен верен приятел.
На страниците му те намират статии, свързани с малко познатата история, с нестандартния поглед върху българското здравеопазване, съвети за билколечение, юридически съвети. Една широка палитра от теми, които са заобикаляни и избягвани от казионния печат.
„Десант“ е вестникът на събудените хора.


Божидар Димитров, историк, директор на НИМ:
Харесвам „Десант“, чета го с интерес. Не съм пропускал нито един брой, откакто е започнал да излиза. Даже си го запазвам на павилиона при нас, за да съм сигурен, че ще стигне до мен.
Вестникът е изключително полезен със своите аналитични статии за българското минало, с осветяването на затулени факти от българската история, с разкриването на мистерии и разбулването на загадки, свързани с близкото минало, без да се търси жълтата сензация.
Ценя особено много това, че „Десант“ не робува на политическата конюнктура и смело изобличава всички фалшификации, извършени в българската история точно заради политически мотиви.


отец Боян Саръев, храм „Св. Успение Богородично“,Кърджали:
„Вестник „Десант“ е вестник на истината, който е адекватен на времето и не само буди българина, но му сочи правилния и верния път, по който трябва да върви, за да може да оцелее България в тези трудни времена, така че да постигне духовен и материален просперитет. Това е пътят на родолюбието, на патриотизма, на всеотдайността, на отдаването на всичко от себе си в полза на Отечеството... И в крайна сметка вестник „Десант“ вече играе една наистина положителна роля в българското общество и много хора се интересуват от него, като четейки го всеки намира нещо за себе си, което на друго място не може да прочете.“


проф. Пламен Павлов, водещ на преда-ването „Час по България“ по СКАТ:
„Оказва се, че благодарният читател държи в ръце брой 300 на в.„Десант"! Елементът на изненада е някак си особен – от една страна, струва ни се, че този български (от първия до последния ред!) вестник е все пак сравнително ново явление, от друга – имаме усещането, че го четем от много, много години! Сред опитите за създаване на патриотичен вестник  именно „Десант“ е не само най-успешният, но и най-издържаният, той е израз на талантлива журналистика, на просветен национализъм и патриотизъм. На страниците на „Десант“ във всеки от тези вече триста броя откриваме ярка публицистика, отговорни журналистически разследвания, чудесни статии за драматичната и богата история на Родината, за българските приноси в европейската и световната цивилизация.Много здраве и енергия на колегите от вестник „Десант", сърцатият „екипаж" на флагмана на българската патриотична преса!“


Милен Николов, археолог, директор на РИМ-Бургас:
„За много кратко време вестник „Десант" израстна от регионален в национален седмичник. Имах възможността от самото му създаване да наблюдавам динамичния прогрес на това издание, което днес е едно от най-четените в България. Една от причините за това, според мен, е не само високия професионализъм на екипа му, но и концепцията на вестника. В него винаги намират място заложените от самото му създаване исторически, краеведски, мемоарни и родови рубрики. За мен като историк и археолог е било винаги не само интересно, но и задължително да следя материалите с подобна насоченост. Чест прави на изданието, че дава възможност за изява на редица изследователи, благодарение на което на широката общественост станаха известни много нови и неизвестни данни, отнасящи се до различни аспекти на българската история и археология, но които биха били потънали в забвение без високата трибуна на вестник „Десант". Честит брой 300, скъпи колеги и приятели!“


Борис Цветанов, журналист и писател:
„През 1997 г. беше извършен държавен и социален преврат. Многострадална България погреба единствената си рожба – свободната преса. Традициите, поставени преди 150 години, бяха затрупани от свлачища и потънаха под водите на профанацията. Вестниците станаха не за четене, а за разглеждане. Те даваха само информация, а стара източна мъдрост гласи, че информацията не е знание, а пък знанието не е мъдрост. Новите барабанчици станаха глашатаи на някакви европейски ценности, за които четвърт век никой не е дал ни обяснение, ни формулировка. Патриотизъм стана мръсна дума.

И тогава се появи с трибагреника си „Десант" – последният възрожденец! Продължител на духа на възрожденския печат, който бе изцяло патриотичен, дори списваният при особено трудните условия в столицата на султана.
Вече 300 броя „Десант" героично отстоява на стихийното бедствие, наричано политика.
Засега е завоюван плацдарм. Но победата ще бъде наша, защото е развял високо знамето на изпитаните от хилядолетия общочовешки ценности!“


доц. д-р Гео Нешев, дн, специалист по клинична фармакология и терапия
„Сред журналистическите среди все още е ръководна максимата „Телевизията показва, радиото разказва, а вестникът доказва“. Да, именно „Десант“ единствен в България доказа какво е патриотизъм и кой обича България и кой я продава. И това се постига с изключителен професионализъм и гражданска доблест.
300 броя са и много, и малко и затова желая 3000-ят брой да бъде все така боен щик в ръцете на българските патриоти.“




Тодор Трайчев, музикант, една от легендите на българската попмузика
„Преди време в. „Десант“ публикува разговор с мен – толкова точно, блестящо подредено и емоционално натоварено интервю не ми си е случвало да имам през цялата си дългогодишна кариера на творец.
По случай юбилейния брой пожелавам на вестника безброй успехи по пътя към истината!“


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки