Те го казаха


14 Март 2015, Събота


„Ако разбират повече от мен, ако считат, че може по-добра стабилност да излъчат с приказките, те го държели...


Те една година, ако искаха да ме съсипят, щяха да ме съсипят. Държели ме за... шлифера, да речем"
Бойко Борисов. Ще го хванете за шлифера...

„Борисов умее да страда от това, че е на власт. Той поднася властта като вид страдание, вид услуга, която ни прави. Той е огромен, талантлив майстор в това нещо"
социологът Андрей Райчев точно в десятката

„Това е най-хубавият подарък, който премиерът и Бъчварова направиха на жените в България за 8 март. Чудесно е да имаме и у нас жена на такава отговорна позиция. Представата е, че жените ги бива за образованието и културата, но не и за силовите функции. Аз познавам Румяна Бъчварова. Тя е много отговорен човек, изключително сериозна. Щом е казала да, значи тя самата вярва, че може да се справи с работата"
еврокомисарят Кристалина Георгиева с розови евро очила

„Напът сме да възцарим хаос в сектор „Сигурност". Не звучи никак убедително и в службите, и в обществото да се приеме оставката на вътрешния министър и на следващия ден да се случи това, което той е искал - оттегляне на главния секретар на МВР и на председателя на ДАНС. Оставките на Писанчев и Лазаров са напълно естествени в тази отровена среда в службите.  Давате ли си сметка как изглеждаме в очите на САЩ в момента? Пристига шефът на ФБР, не на „Плод-зеленчук", среща се с главния секретар и с председателя на ДАНС и на другия ден ние ги уволняваме. Тоест, осигурили сме му да се срещне с господа „никой". Не се прави така"
Румен Петков от АБВ ги разбира тези неща, като бивш вътрешен министър

„Това, което установих, е, че ние от дълги години сме спрели официалната комуникация на практика с Москва, поне по отношение на посещение на български министри там. За последните четири години не е имало посещение на български министри, имало е участия в конференции, срещи на различни международни форуми, каквото е моето, не е имало. Няма как да се води нормален диалог тогава, когато няма регулярност в посещения, разговори, обмяна на мнения и така нататък"
социалният министър Ивайло Калфин не е далеч от истината

„Доста щедро Народното събрание подписа един чек на кабинета, без много да гледа в сумата. Ще ви дам само една илюстрация. Как финансовият министър много бързо се съгласи, че 2 милиарда лева не са му потребни. Струва ми се, че ако беше надникнал още по-внимателно в цифрите, поне още 2 можеше да спести, ако не и повече"
бившият премиер Орешарски

„Проблемът на Пламен Орешарски е, че нямаше характер да противостои на партийните интереси. Той страдаше за номинацията на Делян Пеевски за председател на ДАНС, но се знае кой я поиска - Сергей Станишев и Ахмед Доган"
бившият политик Димитър Луджев говори това, което всички знаят

„Комисията за защита на конкуренцията е институцията, която трябва да обясни защо цените на дизела у нас са високи. Тя има широки правомощия. Това, че те предпочитат да се правят на борче, е друг въпрос“
бившият енергиен министър Трайчо Трайков


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки