Валери Симеонов от парламентарната трибуна: ДПС да последва примера на Доган, ако не иска съдбата на „Кървавата чешма“!


13 Март 2015, Петък


Преди два дни се навършиха 30 години от най-кървавия атентат в новата история на България.


На 9 март 1985 година трима протурски терористи – членове на „Турското национал-освободително движение в България“, взривяват на гара Буново вагона за майки с деца на бързия влак Бургас-София. В резултат на жестокия терористичен акт загиват 7 невинни, сред които 2 деца; други девет души са сериозно ранени. Извършителите са заловени и осъдени на смърт през 1988 г.

Това е най-тежкият, но не е единственият атентат, извършен от протурските терористи в България. Началото на терористичните действия предхожда по време т. нар. „Възродителен процес“: опити за влакови  катастрофи  на гара Карнобат и гара Айтос през 1983-84 г.; взривът на жп гара Пловдив през 1984 г.; бомбените атентати в хотел „Сливен“, летището на Варна  и на гара Буново - тези и още много други терористични актове са насочени не срещу тогавашната власт или срещу армията или милицията на тази власт.

Не, намерението на протурските терористи е било да убият и осакатят колкото се може повече абсолютно невинни български граждани – деца, майки, бащи. А истинската им цел - насаждане на страх, на омраза, на етническо противопоставяне и разделение на българското общество в услуга на турската държава и по сценарий на турското разузнаване.
През 2007 г. със средства на телевизия СКАТ и благодарение на таланта на синовете на великия български писател Николай Хайтов – скулпторът Александър Хайтов и архитект Здравец Хайтов - на гара Буново издигнахме мемориал в памет на жертвите на протурския тероризъм в България.

Два пъти годишно -  на 11 септември  и на 9 март – датата на атентата, пред този мемориал прекланят глава очевидци на трагедията, жители на Буново и околните селища,  както и  патриоти от цялата страна.
В  поклонението преди два дни, на 9 март 2015 г., за първи път участваха министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Петър Москов и представители на почти всички парламентарни политически сили – без Движението за права и свободи.

Всички заедно се поклонихме  пред невинните жертви на този варварски и безсмислен акт. И заявихме, че не омразата и разделението, а само обединението е пътят към бъдещето на България.
Това обединение около принципите, около идеалите и  интересите на българския народ   ще избави България от кризата и ще направи така, че България ще пребъде.

Когато прекланяме глави пред жертвите на гара Буново, не бива да забравяме, че осъдените за това зверство терористи и убийци до неотдавна също имаха „паметник“ в село Трънак, община Руен. Паметник, наречен от народа ни „Кървавата чешма“.
Огромна мраморна чешма, на която имената на терористите от Буново бяха изписани като герои и те бяха наречени „борци за права и свободи“. Паметникът бе построен незаконно и открит с празненство от председателя на ДПС Ахмед Доган. Край този кървав паметник на тероризма ДПС устройваше събори и веселия, като по този начин нагло се гавреше с чувствата не само на роднините и близките на невинните жертви, но и на целия български народ.

Така ДПС продължи да изпълнява истинската задача на турските терористи - насаждане на страх, на омраза, на етническо противопоставяне и разделение на българското общество в услуга на външни сили, на чужда държава.
Незаконната кървава чешма бе съборена през 2009 г. благодарение на усилията на телевизия СКАТ и по разпореждане на един човек, който имаше мъжеството да приложи закона - тогавашния директор на РДНСК – Бургас Милен Ненчев.

Днес голяма част от българските мюсюлмани вече виждат истинското лице на ДПС и изпитват на собствен гръб беззаконието, феодализма и мафиотските зависимости. По тази причина емисарите на ДПС се насочиха към обработване и капсулиране на друго малцинство – циганското, с цел настройването му срещу държавата, срещу законите, срещу обществото и останалите български граждани.

Вие си спомняте каква бурна реакция предизвика декларацията от 17 декември м.г. в която заявих, че ДПС узурпира правото на единствен представител на циганския етнос, обещавайки му само привилегии, без каквито и да било задължения.  
Част, повтарям – част от хората от този етнос, които преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят 25 лв.

Бяхме обвинени в ксенофобия, расизъм и всякакви други дивотии затова, че казахме истината и защитихме един достоен български министър. Обединените „здрави сили“ от соросоиди, хелзинкски мафиоти и треторазрядни депесарски доносници на ДС нададоха вой до небесата.
Но въпреки това пак бих повторил, че България е изправена пред пропастта на етническа криза. Два противоположни и взаимоизключващи се свята са един срещу друг в нашата измъчена Родина.

Сега, два месеца по-късно, нападенията над медицински екипи в циганските квартали не спират. Грабежите и побоите над самотни пенсионери са нещо обичайно.
Но дори полуприспаното от псалми за толерантност  българско общество изригна срещу извършените в последните дни зверски убийства – на 64-годишния Стоян Иванов, убит с ритници и юмруци от непълнолетни цигани в Правец, и на 23-годишната Вероника Здравкова, жестоко убита във Велико Търново от циганин рецидивист, осъждан за друго убийство – за да открадне 25 лева.

В същото време „защитниците на европейските ценности“ оврякаха всички медии за един запален джип на ДПС, а депутати на тази противоконституционна партия в Бургас се опитваха да представят сбиване между ученици в едно  училище като дискриминация и расизъм.
Защо, скъпи „гаранти“ на етническия мир, не отидете във Велико Търново и Правец и да изнесете по една лекция с пресконференция срещу ксенофобията и расизма на българите?

Наесен пак ли ще обяснявате на полуграмотните си избиратели, че имат само права в българската държава и че всички са длъжни да им плащат тока, водата, данъците, социалните помощи, детските надбавки и дори да издържат децата, които те са родили и безотговорно изоставили?
Пак ли ще подклаждате пожара на етническото разделение и противопоставяне и ще се наслаждавате на сблъсъците на протестиращите с полицията, както стана в случая „Катуница“?

Не разбирате ли, че политическият саботаж, който извършвате, поражда масово народно недоволство, което доведе до пълната ви политическа изолация? 
Спрете заиграването с етническата карта. Етносите в българската държава нямат нужда от посредници. Българското общество притежава достатъчно зрялост, за да решава проблемите си без вашата коварна анадолска намеса.
И накрая един личен съвет. Последвайте примера на амортизирания си почетен лидер, ако не искате да ви споходи съдбата на „Кървавата чешма“!


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки