Баница с извара и спанак


Баница с извара и спанак
13 Март 2015, Петък


Бързо, лесно и вкусно


Необходими продукти:
половин пакет готови фини кори
400-500 г извара
100 г масло
100-150 г сирене
3-4 яйца
3-4 шепи спанак или половин пакет замразен спанак (около 200 г)

Начин на приготвяне:
Рецептата е подходяща за закуска и съвсем условно се казва „баница“, тъй като корите са повече за декорация. Също така няма особено „търговски“ вид, но за сметка на това е изключително вкусна.
Ако спанакът е пресен, първо се измива и се задушава в малко мазнина, подправя се с щипка сол. Изчаква се да поизстине, след което към него се прибавят натрошеното сирене, изварата, две трети от разтопеното предварително масло и яйцата (без един жълтък).
Плънката се разбърква добре.

Корите (по една, а не слепени по две, както обикновено се прави подобна баница) се мажат с малко масло и плънка, навиват се на руло и леко се намачкват към средата, след което се завиват като охлюв и се нареждат в намазнена тавичка.
Останалото разтопено масло се сипва отгоре, накрая се маже с жълтък и се пече в предварително загрята фурна, докато баницата се зачерви.
Много е възможно при нареждането на „розичките“ корите да се накъсат и част от плънката да изтече в тавата, което обаче не бива да притеснява никого. В крайна сметка е важен крайният резултат.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки