Те го казаха


07 Март 2015, Събота


„Заемът беше аргументиран в продължение на 2 седмици, ясно обоснован, неговата цел и идея. Обмислих го внимателно и реших, че това е една добра алтернатива за нещо красиво


 и модерно, нещо съвременно, което наистина е добро предложение"
Ана Баракова, бивша депутатка на Бареков, вижда красиво и модерно нещо в заема от 16 милиарда лева

„Двама министри имат проблеми с посоката на управление. Единият е финансовият министър Владислав Горанов, а вторият е министърът на културата Вежди Рашидов. Проблемът на Горанов с посоката е в общуването с парламента и широката публика. Той с едно вярно решение, каквото беше това за дълговата емисия, нанесе може би непоправими щети и на ГЕРБ, и на цялата управляваща коалиция. Даде нов живот на БСП - извади ги от ковчега. И това не е малък проблем, ти да събудиш опозицията, да й дадеш картечница, заредена в ръцете, не е просто комуникационен проблем"
Радан Кънев от ДСБ очевидно не долюбва министър Горанов

„АБВ ще настоява за оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Логиката на нашата позиция е в това, че не може 20 дни да обясняваш, че дългът е този и нито стотинка по-малко, и изведнъж в резултат на аргументите и на натиска на професор Борислав Борисов и на нашата парламентарна група да кажеш „от 16 слизаме на 14 милиарда". Не се прави така! Тоест ние сме били прави. Били сме прави от самото начало на дебата. И неслучайно министър Горанов от трибуната на Народното събрание заяви, че говори за минимум два милиарда лева. Тоест той очевидно вижда тези резерви, очевидно знае за тези буфери, които са заложени, и прие политиката, която АБВ предлагаше относно формирането на дълга, но за съжаление това не стана по един удовлетворителен за обществото начин"
Румен Петков от АБВ

„Ще поставя моята оставка на първия Национален съвет на партията. Има промяна в позицията на АБВ, искам да се извиня на избирателите. Парламентарната ни група, може би заради лошата комуникация между нас, е решила в 12 без пет да подкрепи дълга. Това е станало въпреки мен. Оценявам това гласуване на парламентарната ни група като сериозна политическа грешка"
Георги Първанов смята да подава оставка

„Оставката на Георги Първанов е най-хубавата новина. Голямо гайле ми падна. Знаете ли колко е трудно да убеждаваш седесарите какво правиш с агент Гоце, който ги мачкаше до вчера"
Радан Кънев се радва на новината за оставката на Първанов

„Когато подаде оставка и му я приемат, тогава ще коментирам. Изчакайте до април месец. Отношенията на Георги Първанов с Ивайло Калфин и Румен Петков са дългогодишни и не виждам в момента да се случва нещо, което да е извън обичайното. Познавам стила им на работа. И Първанов, и Румен Петков са от категорията „политици-играчи", ловки, манипулатори. Петков и Първанов обикновено играят сложна игра. Тя обикновено не е онова, което се представя пред публиката"
Татяна Дончева от „Движение 21“ очевидно познава бившите си колеги и приятели от БСП

„Няма никаква пиеса. За съжаление, цялото това нещо много силно разтресе АБВ, защото лидерството на Георги Първанов е безспорно, той създаде партията и много хора, вярвайки на него, са влезли в партията. Това, което се случи, не е театър"
играчът Ивайло Калфин отрича да е „играч“, както го нарича бившата му колежка от БСП Дончева


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки