Националният фронт с нови организации в Северна България


Националният фронт с нови организации в Северна България
„Българите от русенското село Щръклево са будни и загрижени за бъдещето на Отечеството“ - отбеляза регионалният координатор Тодор Койнов (правият на трибуната)
06 Март 2015, Петък


Патриотичната партия създаде общинска структура в Лом и в русенското село Щръклево

Автор: Десант

Достойната защита на националните интереси и отстояването на родолюбивата кауза в Народното събрание привличат все повече българи в редовете на „Национален фронт за спасение на България“. Към патриотичната формация се присъединиха и жителите на Лом, които учредиха на 28 февруари местна структура на партията.
Дунавският град и прилежащата му община са едни от районите на страната в най-тежко икономическо положение, висока безработица и изключително нисък стандарт на живот на местното население. Затова и жителите на Лом възлагат своите надежди на партията на СКАТ, което споделиха с госта на срещата - регионалния координатор на партията за Видинска област Росен Живков.

Новата общинска организация бе оглавена от Цветан Александров, който заяви: „Ще работим за тотална промяна в живота на хората от Лом. Първата ми стъпка ще бъде да привлечем повече млади хора в Националния фронт, за да има приемственост в работата на формацията и изпълнението на нейните цели. Така ще имаме опора в бъдещата ни работа и ще контактуваме директно с хората, за да работим по решаването на техните проблеми“.

В работата ще му помага Теодора Пенева, която бе подкрепена за секретар на тукашните патриоти. „НФСБ и Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ направиха много, за да изобличат демагогията и престъпленията на самозабравилите се управници и олигарси в Народното събрание. Затова аз вярвам, че на предстоящите местни избори през октомври Националният фронт ще бъде подкрепен от всички честни и трудови българи“, заяви Пенева.

Сред проблемите на жителите на красивия дунавски град се откроява най-вече безработицата, която е обхванала почти 80 процента от населението му. Преди 1989 г. хиляди негови жители, както и тези от региона, намираха своето препитание в многобройните промишлени предприятия в областта. След това обаче в продължение на близо две десетилетия този край на родината ни прогресивно запада.

„Липсата на работни места буквално обрича на бавна смърт този древен български град. Освен масовата безработица, тревога буди и обезлюдяването, което за последните 20 години е довело до там, че населението в общината е спаднало с близо 50 процента. Не са за подценяване и ниските доходи на хората от Лом, както и миграцията на младото поколение към София или чужбина, в търсене на по-добра перспектива за живот“, заяви в края на учредителното събрание Росен Живков.

На следващия ден – 1 март, най-българската партия учреди своя организация и в русенското село Щръклево. Привърженици на каузата за спасение на България се събраха в читалище „Възраждане 1906“, за да поставят основите на местна структура на патриотичната формация. За да чуят проблемите на местните жители, тук специално бяха дошли регионалният координатор за Русенска област Тодор Койнов и лидерът на патриотите в община Иваново Николай Бонев. Пред тях присъстващите изразиха своето убеждение, че на предстоящите местни избори през октомври партията на СКАТ ще увеличи своята подкрепа в региона.

Новата структура на родолюбците от Щръклево бе оглавена от Ангел Григоров. „НФСБ в рамките на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ доказа, че е партия, която не отстъпва от своите принципи. Формацията не забрави предизборните обещания, поети пред хората, и веднага започна да работи по тяхното изпълнение“, категоричен бе новоизбраният председател.

След избора на ръководство се разгоря дискусия, в която бяха обсъдени проблемите на местните хора, както и подготовката на партията на СКАТ за местния вот.
„Хората от Щръклево са много огорчени от всички управлявали досега. За тях НФСБ е първата политическа сила, която се интересува от техните болки и проблеми. От срещата стана ясно, че българите тук са будни и загрижени за бъдещето на Отечеството и аз очаквам новата структура скоро да привлече нови членове“, обобщи своите впечатления Тодор Койнов.
Той добави, че предстои създаването на организации на Националния фронт в селата Мечка, Кошов и Красен от община Иваново.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки