Патриотите почетоха Освобождението


Патриотите почетоха Освобождението
Членове и симпатизанти на НСФБ в София отбелязаха 137-годишнината от освобождението на България пред Паметника на опълченците в столицата
06 Март 2015, Петък




Автор: Десант

Членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ от цялата страна се включиха в честванията на 137-годишнината от освобождението на България от турско робство. На скъпата за всеки българин дата - 3 март, заместник -председателят на „Национален фронт за спасение на България“ Данчо Хаджиев, народните представители от Патриотичния фронт Борис Ячев и Димитър Байрактаров, симпатизанти и съмишленици на родолюбивата коалиция поднесоха венци и цветя на Паметника на опълченците в София. Към патриотите се присъединиха и стотици жители на столицата.
„На този ден отдаваме своята почит към геройското дело на българските опълченци, към нашите герои като Васил Левски, Христо Ботев“, обърна се към присъстващите Димитър Байрактаров.

Данчо Хаджиев честити празника на всички българи и отбеляза, че начинът за провеждането на тържествата в столицата - под засилени полицейски мерки, за поредна година пречи на хората да празнуват заедно.
„Това е допълнителен ров между гражданите и елита. Няма ведрост, настроение, няма и празнична украса, каквато трябва да осигури Столична община. Това вече продължава години наред“, категоричен бе Данчо Хаджиев.

Родолюбците от НФСБ почетоха и в Бургас националния празник. Лидерът на партията на СКАТ и председател на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов, депутатът Христиан Митев, общинските съветници от политическата формация Георги Дражев, Aнгел Божидаров, Гинка Дянкова и Манук Манукян, журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“, както и множество граждани на морския град отрупаха с венци и цветя паметника в Приморския парк, издигнат на мястото, където се е намирал руският военен лазарет. Той е създаден от Александра Лермонтова – дъщеря на освободителя на Бургас полковник Михаил Лермонтов.

„На този ден ние се прекланяме не само пред руските, финландски и румънки воини, паднали за свободата на България, но и почитаме стотиците хиляди българи, които са направили възможна победата над османските пълчища. Близо 150 хиляди наши сънародници са загинали по време на Руско-турската война (1877 – 1878 г.). Сред тях са доброволците в Българското опълчение, водачите на руските войски, разузнавачите, както и хиляди незнайни българи, които са подслонявали и хранили руските воини“, подчерта пред монумента Валери Симеонов. Той добави, че свободата трябва да бъде ценена и отстоявана, защото тя не е даденост и не идва даром.

„Затова на този празничен ден искам да пожелая на всички българи да не забравят, че трябва да се борят за своята свобода и благополучието на Родината“, развълнувано заяви председателят на Националния фронт.
В град Елин Пелин ПФ почете националния празник с интересно начинание. Представители на партията на СКАТ и ВМРО- БНД подариха 137 родни трикольора на местните жители. Целта бе да се отбележи 137-та годишнина от сключването на Санстефанския мирен договор, донесъл свободата на България. Хората радушно приеха инициативата на патриотите и закачиха флаговете пред своите домове.

„Не трябва да забравяме нашето минало и да позволяваме да се подменяттрадиционните български ценности. Чуват се много гласове от представители на политическия елит, които искат да омаловажат акта на Освобождението и саможертвата на загиналите български опълченци и руски войници. Затова и решихме да подарим на гражданите на Елин Пелин националното знаме, за да им напомним за този героизъм“, заяви регионалният координатор на НФСБ за София-област Павлин Цветков.
Патриотичният фронт почете загиналите за свободата на Отечеството и в Пловдив, Варна, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Кюстендил, Берковца и в още много други селища в страната.


В Бургас родолюбците поднесоха венци и цветя пред мемориала в Приморския парк, където се е намирал руският военен лазарет Симпатизанти и членове на НФСБ и ВМРО в Кюстендил отбелязаха националния празник с тържествено шествие по централните улици на града

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки