Как да се справим бързо с кашлицата


05 Март 2015, Четвъртък


Зимният период на годината се характеризира с чести настинки и грипни епидемии. Те винаги са съпроводени с кашлица – суха или влажна.


Тя се появява в резултат от възпалението на лигавицата на дихателните пътища – гърло, бронхи.
Ето няколко прости рецепти, с които всеки може да се справи с кашлицата.

Рецепта 1 (Павлина Димитрова, Добрич): Една ч.л. мед се обърква с 1 с.л. синапено брашно. Взема се по 1 кафена лъжичка преди хранене. Лекува също бронхит и пневмония.

Рецепта 2 (Цветана Благоева, с. Долна баня): В 1 л вода се варят 4 шушулки от жълта акация. Отварата се подслажда и се изпива за 1 ден.

Рецепта 3 (Петра Стоянова, Чирпан): По 1 ч.л. джинджифил на прах и мед се смесват и се взема по 3 – 4 пъти дневно. Кашлицата си отива за 2 седмици.

Рецепта 4 (Ванга): Смесват се равни части зехтин, пчелен мед, сок от лимон с 2 с.л. коняк или ром. Добавят и 2 индийски орехчета (за деца под 14 г. - едно). Сместа се пие сутрин, обед и вечер преди лягане.

Рецепта 5 (Добрина Димитрова, Асеновград): Един лимон се поставя във вода и ври 10 мин. Изстисква се в чаша. Към него се добавят 2 ч.л. глицерин, допълва се с мед и се разбърква. Взема се по 3 пъти на ден и веднъж през нощта.

Рецепта 6 (Емилия Близнакова, София): Сваряват се 6 бонбончета лукчета, 6 локума и 6 листа индрише в 1 л вода. Вари се, докато всичко се разтопи. Може да се добавят и няколко черупки от орех. Прецежда се и се пие 4 до 6 пъти по 1 к.ч.

Рецепта 7 (Костадин Димитров, Гълъбово): В 2 л вино се слагат 250 г мед и 300 г настърган лук. Сместа кисне 10 дни на хладно и тъмно място, след което се прецежда. Пие се по 1 с.л. 3 пъти на ден преди храна.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки