Родолюбивото семейство на НФСБ продължава да расте


Родолюбивото семейство на НФСБ продължава да расте
Областният координатор Наталия Стефанова (изправената на снимката), изрази своето задоволство, че в новата градска организация на НФСБ в Шумен преобладават младите хора. До нея е секретарят на структурата Стефани Любенова
27 Февруари 2015, Петък


Партията на СКАТ учреди структури в градовете Бяла и Трън, селата Бозвелийско и Мирково, както и нова градска секция в Шумен

Автор: Десант

Достойната защита на националните интереси и отстояването на родолюбивата кауза в Народното събрание от страна на депутатите от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ привличат все повече българи в редовете на „Национален фронт за спасение на България“.
През последната седмица се учредиха цели пет нови партийни организации на родолюбивата формация. Първата от тях обединява членовете и съмишлениците на НФСБ във варненското село Бозвелийско.

Привърженици на патриотите се събраха на 20 февруари в местния пенсионерски клуб, за да положат основите на новата структура. Гост на учредителното събрание бе регионалният координатор за Варненска област Димитър Карбов.
Пред него присъстващите изразиха своето убеждение, че на предстоящите местни избори през октомври партията на СКАТ ще увеличи своята подкрепа в региона.

Новата структура на родолюбците от Бозвелийско бе оглавена от Младен Куцаров.
„НФСБ в рамките на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ доказаха, че са партия, която не отстъпва на своите принципи. Формацията не забрави предизборните обещания, поети пред хората и веднага започна да работи по тяхното изпълнение“, категоричен бе новоизбраният председател.
В работата ще му помага Светла Борисова, която бе избрана за секретар. Тя заяви, че ще работи за разширяването на влиянието на партията сред младите хора в региона и за привличането на нови членове.

След избора на ръководство се проведе дискусия, в която жителите на варненското село споделиха своите проблеми. Голяма тревога сред местните хора предизвикват наводненията след последните поройни дъждове. В началото на месеца, по време на среща с народния представител от ПФ Валентин Касабов, те получиха уверението, че родолюбивата коалиция ще спомогне за възстановяването на региона и ще постави в парламента въпроса за отпускане на финансова помощ за пострадалите домакинства.

В края на учредителното събрание Димитър Карбов отбеляза, че създаването на новата структура на НФСБ е доказателство за високия патриотичен дух на местните хора.
Няколко часа по-късно в Шумен бе положено началото на трета градска организация на партията на СКАТ. Тя обединява членовете и съмишлениците на патриотите в квартал „Тракия“. На срещата присъстваше и регионалният координатор за Шуменска област Наталия Стефанова, която им пожела достойно представяне на местния вот през есента.
За председател на новата структура бе избран бившият инженер Емил Алексиев.

„Нашето поколение може да помогне много за съхраняването на културните и християнски ценности на българския народ. Нужно е да се противопоставим твърдо на настъплението на радикалния ислям и на ширещата се циганизация в държавата. Важно е да се образоват децата, защото голяма част от родените след началото на прехода не знаят нищо за нашите велики поети и личности“, категоричен бе Алексиев.
Студентката Стефани Любенова пък стана секретар на шуменските родолюбци.

„Трябва да привлечем в редиците на НФСБ повече млади хора от нашия град, които вярват, че България може да бъде възродена, да се включат в политическия живот и да работят активно за патриотичната идея“, отбеляза новоизбраният секретар.
Изключително радващ е фактът, че в новата градска организация младите хора преобладават. Това показва, че интересът към НФСБ расте с всеки изминал ден, което ни дава увереност, че не само ще имаме общински съветници в Шумен, но е възможно бъдещият кмет на града да е от Националния фронт, обобщи в края на форума Наталия Стефанова.

Най-българската партия създаде нова организация и в Трън. Десетки жители на
града, разположен на река Ерма, се присъединиха към семейството на НФСБ на 21 февруари. Специално за форума бяха дошли заместник-председателят на родолюбивата формация Данчо Хаджиев и регионалният координатор за Софийска област Павлин Цветков.

Те с голямо внимание изслушаха проблемите и болките на трънчани. Сред тях се откроява най-вече безработицата, която е обхванала почти 80 процента от населението на града. Преди 1989 г. хиляди негови жители, както и тези от региона намираха своето препитание в многобройните промишлени предприятия в областта. След това обаче той запада в продължение на близо две десетилетия.

„Липсата на работни места буквално обрича на бавна смърт този древен български град. Освен масовата безработица, тревога буди и обезлюдяването, което за последните 20 години е довело до там, че населението в общината е спаднало с близо 50 процента. Не са за подценяване и ниските доходи на хората от Трън, както и миграцията на младото поколение към София или чужбина, в търсена на по-добра перспектива за живот“, подчерта Данчо Хаджиев.

В края на учредителното събрание бе избран лидер на патриотите от пограничното градче в лицето на Никола Тренчев.
„Вярвам, че именно НФСБ и Патриотичният фронт са силата, която може да възроди националната ни гордост и самочувствие. Доказателство за това е фактът, че народните представители на родолюбивото обединение са единствените, които в Народното събрание се грижат за защита на интересите на обикновените хора с борбата с монополите и произвола на банките“ заяви Тренчев.

На следващия ден – 22 февруари, местните организации на Националния фронт във Варненско се увеличиха с още една, след като в град Бяла бе учредена поредната структура
на НФСБ в региона. На срещата присъстваха заместник-председателят на НФСБ и депутат от Патриотичния фронт Валентин Касабов, както и областният координатор за Варна Димитър Карбов.

С единодушие родолюбците в крайморското градче избраха за свой председател Еленка Стратиева, а за секретар бе подкрепен Димитър Найденов.
„За всички ни в Бяла създаването на местна организация на Националния фронт е отдавна чакано събитие. От своето създаване НФСБ се доказа като партия на народа, състояща се от интелигентни и честни хора, които са обединени от патриотизма и любовта към Родината“, заяви Стратиева след избирането си.

След избора на ръководство се разгоря дискусия, в която депутатът Валентин Касабов се запозна с проблемите на хората от Бяла и пое ангажимент Патриотичният фронт да съдейства за тяхното решаване. Бе обсъдена също така и подготовката на партията на СКАТ за местните избори през октомври, като бе поставена цел от минимум трима общински съветници в общината.
Идеите и принципите на партията на СКАТ бяха приети радушно и от жителите на софийското село Мирково, където на 22 февруари се състоя учредително събрание на НФСБ. Негови гости бяха Данчо Хаджиев и Павлин Цветков.

Новата структура на родолюбивата формация бе оглавена от Атанас Атанасов, а неин  секретар стана Иван Атанасов.
В разговора си с представителите на ръководството на НФСБ жителите на Мирково споделиха своите дългогодишни проблеми. Това са амортизираната пътна инфраструктура и нехайството на общинската власт за нейното обновяване, липсата на пречиствателна станция за питейната вода, както и непрозрачното ползване на земята на хората от големите арендатори.

„Поехме ангажимент народните представители от Патриотичния фронт да проучват въпроса и ако е възможно, да предложат промени в нормативната уредба, които да прекратят произвола на арендаторите“, заяви в края на форума Данчо Хаджиев.


Депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов се запозна с проблемите на хората от Бяла и пое ангажимент да съдейства за тяхното решаване Жителите на Бозвелийско също учредиха структура на Националния фронт Вярвам, че именно НФСБ и Патриотичният фронт са силата, която може да възроди националната ни гордост и самочувствие, каза в Трън заместник-председателят на Националния фронт Данчо Хаджиев (изправеният на снимката)

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки