„Десант” ми върна вдъхновението да рисувам


„Десант” ми върна вдъхновението да рисувам
27 Февруари 2015, Петък


Редовно чета вестник „Десант“. Чрез него следя актуалните новини от страната, харесвам хумористичната ви страница, но най-голямо удоволствие ми доставят



четивата на историческа тематика, отразяващи бита и съдбата на нашия трудолюбив народ.
Под влияние на изданието почувствах, че не мога да остана безучастен в борбата на цялата нация за по-добър живот и за напредък на нашето мило отечество. У мен се зароди неподозиран вътрешен заряд и почувствах потребността отново да започна да рисувам.
Целият ми трудов стаж премина като художник-плакатист в Аграрно-промишления комплекс в Шумен, в Държавното автомобилно предприятие в града и в предприятие „Културен отдих и художествена украса“ към Община Шумен. Рисувал съм портретите на Васил Левски, на Христо Ботев, на Иван Вазов и на други исторически личности и известни общественици.

Но дълги години не бях посягал към четката, докато не открих „Десант“, който ме вдъхнови да се занимавам отново с изкуство.
Започнах да рисувам карикатури, които отразяват тежкото положение на моите сънародници, как пипалата на мафията и управляващите смучат жизнените сокове на българите, как корупцията прониква във всички сфери на живота, а сивата икономика, престъпността, съществуващата продажност в съдебната система и други държавни структури са язвите, които разяждат снагата на Родината ни.

От 2000 г. насам това са първите карикатури, които създавам. Бях престанал да се занимавам с тях поради отчаянието, което ме бе обзело във връзка с развитието на политическия процес у нас.
Но сега отново чувствам, че не мога да бъда неутрален. И това е благодарение на чудесния вестник, който списвате. Благодаря ви!
Юсуф Мустафов,
с. Средня, Шуменско


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки