Кръгла маса дискутира „България за децата на България“


27 Февруари 2015, Петък


Във вторник, 24 февруари, бе проведен Първият национален форум „България за децата на България“. Инициативата за осъществяването му е на народния представител

Автор: Десант

от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова, чиято идея бе подкрепена и от  редица  неправителствени организации. Подобна широка  дискусия за проблемите на детското и майчиното здравеопазване не е имало повече от 30 години, единодушни бяха участниците във форума, в който се включиха много експерти от областта на детското и майчино здравеопазване.

„Изключително съм доволна от работата и резултатите на кръглата маса“, сподели организаторът на дискусията д-р Султанка Петрова. Тя информира, че след два месеца ще се проведе втора работна среща, на която да се представят конкретни предложения за изработване на първата по рода си Национална концепция за детско и майчино здравеопазване.

Целта е да се осигури равен достъп до високоспециализирани медицински услуги на всички пациенти от цялата страна. Така ще се подобри информираността на родителите и децата за ранна самостоятелна превенция на различни заболявания. Предстои изготвяне на анализ за броя на преминали през здравната система пациенти, за най-често срещани диагнози и броя на хоспитализациите. Въз основа на него д-р Султанка Петрова се ангажира да предложи методика за подобряване на здравните политики.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки