Вяра за продан


Вяра за продан
Мечтата на ранния Сидеров
21 Февруари 2015, Събота


За ботуша на Альоша, робството и свободата

Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

Почитателите на Волен Сидеров останаха изумени как предизборната му кампания за български парламент започна от чужда столица. От Москва. Тя продължи със същата ярост, с която българският народен представител покани руски изпълнители да пеят и свирят по български градове.

Нямам представа на какво са се радвали посетителите на митингите му без да вземат някаква химическа субстанция, но това ми се струва също толкова нелепо, колкото и широкото възхваляване на концерта на руската група ЛЮБЕ в България като „Чуйте любимата група на Путин“.
Е, като е на Путин, защо тегавите им песни трябва да са любими и на мен? Путин някакъв критерий ли трябва да ми е? Мерси, предпочитам Атанас Буров (онзи, банкерът, политикът, да. Истинският българин).

В момента Сидеров е един от най-мощните ястреби на руската пропаганда, усилено проповядва как България трябва да се откаже от членството си в НАТО и Европейския съюз и да се хвърли в братските прегръдки на Русия. Невинаги обаче пламенният русолюб Волен Сидеров, който претендира с моралните си устои, убедено е твърдял силната си любов към съвременната форма на Съветския съюз, водена от Владимир Путин. Със слагачеството си на СДС, НДСВ и кого ли още не той е известен, но тук ще прочетете нещо, свързано с най-последната му любов.

Запознайте се с негова статия на страница първа във вестник „Демокрация“ от 4 март 1991 година. Факсимилето може да ви увери, че всичко, което ще прочетете, е истина: Да освободим Альоша от наряд „Съветската армия е страж на мира“ – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на „легендарната Червена армия“.
Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала по-мегаломански паметници, по-високи от телевизионна кула. България го е правила.

Гнусотата на голямата демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робство. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго освен робство хората не са узнавали.
Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде „Страж на робството до разпадане на империята“. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от „враговете на социализма“:

Логично и закономерно беше това разтурване. Както и логично и закономерно това, че нито един съветски войник не участва във войната срещу Саддам. И няма как иначе – нали отсреща стрелят със съветски калашници.
Не върви да се биеш срещу една армия, която е твоя рожба. За Залива не заминаха и българските кинтексаджии, които години наред продаваха оръжие на иракския фюрер, а след това се връщаха и купуваха от Кореком „Лада“ и кожено палто за своята другарка.

Срам ме е, че нито един български войник не замина за Кувейт. Срам ме е за тези, които нападнаха Желю Желев, когато стана дума за българско военно присъствие в Залива, пък макар и символично. Това са хора, които издигат паметници на своите агресори. За тях Альоша винаги е бил страж на собственото им дебелашко благополучие.
Войната в Залива потвърди истината, че в края на двайсти век велика сила е не тази държава, която има голяма армия, а тази, която има голяма икономика и висока култура. За да гарантираш нечия свобода, собствената ти държава трябва да се състои от свободни хора и да е що-годе цивилизована.

Тези две малки качества липсват на съветската империя. Нейната армия беше страж на мира през четиридесет и пета година, когато трябваше да се изолира половин Европа от цивилизацията.
Тя беше страж на мира и през 56-та в Унгария, през 68-ма в Чехословакия, през 79-а в Афганистан, през 91-ва в Литва… Не е ли време да го освободим вече от наряд този верен страж… Да изуе най-после мужишките си ботуши и да си гледа работата.

Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека това да бъде този, който защити свободата и демокрацията. Американските момчета показаха как става това.
Волен Сидеров“

Домиля ли ви?
През какви съдбовни морални сътресения е преминал въпросният днешен политически лидер, за да обърне твърдата си и непоколебима вяра в съвсем другия полюс, за широката публика и най-вече за неговите избиратели, изпратили го за пореден път в Народното събрание, ще остане дълбока тайна.

Остава надеждата, че повече от тях ще научат за горецитираните, изпълнени с пълнокръвна патетика във възхвала на „американските момчета“, слова.
Следващите избори за парламент са след около четири години.


В категории: Коментари , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
privat opinion privat solution
13.04.2015 12:40:27
0
0
vojnata na alshnia saddam i negovite alshni generali s zel da okupirat bogatia kuvejt i da mu vsemat imotite i sobstvenosta i parite i bogatstvata
be obreshena na proval i dade povod na koaloziata da osvobodi kuvejt i da natupa 2 pati i okupira irak i da mu vseme kakvoto moshe da se vseme
tova e dobar primer za pripomnjane na drugi alshni kato sadamovzi koito iskat da zagrabjat shushi imoti i bogatstva she moshe da svarshat kato bandata na sadamovzi
posleslov
spored meshdunarodni i meshdudarshavni dogovori i meshdunarodno pravo meshdudarshavnite otnoshenia ne zasjagat shastna sobstvenost kojato e neprikosnovena kakto i sled 1913 godina kogato turzia narushi podpisania sled balkanskata vojna miren dogovor v london za granizi midia -enos i zavladja balgarski teritorii ot istoshna trakia imotite na balgari si ostanaha sobstvenost na balgarite za koeto dopalnitelno be podpisan ankarskia angorskia dogovor 1923 godina i tosi dogobor e oshte validen no neispalnen poradi rediza prishini i taj kato tova e v interes na trakijskite balgari naslednizi na sobstvenizite na imoti v istoshna trakia dnes v predelite na turzia to te trjabva da sadejstvat za pravna pomosht ot balgaria i ot meshdunarodna obshnost
1
bay ivan
22.02.2015 05:41:31
0
0
Ama toy V.S may si e lud po rojdenie.shtom predi 20na godini e bil s otkloneniq mentalni.[devil]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки