Вита баница с пилешко месо


Вита баница с  пилешко месо
20 Февруари 2015, Петък


И за закуска, и за основно ястие


Продукти:
1 пак. кори за баница
1 пак. краве масло

За плънката:
250 г пилешко филе
4 картофа
2 домата
1 морков
1 глава лук
2 стръка праз
300 г печурки
200 г кашкавал
сухи подправки
сол
черен пипер

За заливката:
4 яйца
250 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на тънки ивици. В тиган се запържват нарязаните лук и праз. Като поомекнат, към тях се добавят настърганият морков, тънко нарязаните гъби и настърганите картофи. Добавят се и доматите – нарязани на ситно или настъргани. Плънката се оставя да се сгъсти и преди свалянето си от котлона се посолява и се слагат черният пипер и подправките – чубрица, риган, мащерка и/или магданоз. Оставя се да изстине, след което към сместа се добавя настърганият кашкавал. Разбърква се хубаво.

Кравето масло се разтопява. Всяка кора се напръсква с него и отгоре й се разпределя част от плънката, навива се на руло и се подрежда в намазнена тава. Ако корите са фини, върху наръсената с маслото кора се поставя втора, отново се намазнява и тогава се слага от плънката. Най-подходящи за целта са по-дебелите ръчно точени или печени на сач кори.
Когато тавата се изпълни, баницата се залива с останалото сгорещено краве масло и се залива с разбитите с прясното мляко яйца.

Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна около половин час. Изважда се, обръща се върху купички и се завива с кърпа. Оставя се да престои така около 20 минути и се сервира или за закуска, или като основно ястие.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки