Извинете ме, че съм простак!


Извинете ме, че съм простак!
19 Февруари 2015, Четвъртък


Тези дни медиите в Бургас огласиха, че от общината щели да закупят нов „паяк”, който щял да вдига вече не знам какви коли, защото рушели инфраструктурата.



А в същото време общинските служители постоянно доказват, че не ги интересуват нито хората в този град, нито инфраструктурата, вълнуват се само ако има някакви пари за усвояване.

Какво ми се случи на 10 февруари?
Наложи се да заведа майка ми, която е инвалид и е на инвалидна количка, до един медицински център за лечение на травми. Едно на ръка, че докато стигнем до там се измъчих заради "прекрасната" ни инфраструктура, която не само е разрушена, но и задръстена от паркиралите навсякъде по тротоарите коли. На доста места се налагаше да я бутам по улицата. Няма да ви занимавам повече с "достъпната" за хора в неравностойно положение среда в нашия град, а ще мина направо на това, което ме накара да ви пиша. 

Стигнахме до медицинския център и се оказа, че и там имахме трудности, този път да влезем вътре в сградата. Причината можете да я видите на снимка 1. 
Оказа се, че управителката на този център е звъняла няколко пъти, първо на домофона на собственика на колата, но без резултат, а после вече и на „паяка”. Описала много добре проблема пред общинските чиновници, но те не се трогнали и така и не изпратили т.нар. репатриращ автомобил.

Разбрахме, че и други пациенти са опитвали да се свържат с общинското звено, отговарящо за обществения ред и сигурността в Бургас, но също без резултат. Дори единия път от общината казали, че за такива случаи не пращали „паяк”, въпреки че им е било обяснено, че колата пречи на пациентите, а всички посетители там са възрастни хора и инвалиди.

Сетих се, че предния ден говорих с моя приятелка, която ми разправяше, че чела за някакви стикери с обидни текстове, които жертвите на нарушителите по улиците им лепели по колите. Поспорих с нея, че не това е начинът, че си има закони и правила, които трябва да се научим всички да спазваме.

Но ето, че след тази случка и аз промених мнението си. След като общинският „паяк” така и не дойде, се обадих на тази моя позната. Резултатът е, че стикер с красноречив текст вече „украси“ и въпросния автомобил (снимка 2), препречил входа на медицинския център. Споделям го с читателите на „Десант“ без грам угризение и без извинение към нахалния собственик на колата.

Разбира се, той със сигурност вече е махнал лепенката, но дано поне се е замислил какво всъщност е направил!
И накрая искам да добавя, че не само тези, които се чувстват над закона и потъпкват правата на останалите граждани, са идиоти и простаци. Такива сме всички останали, които търпим подобно поведение. Всички, които допускаме това да се случва в "най-добрия" град за живеене, уж...
Вече и аз имам в чантата такива стикери и най-отговорно заявявам, че ще ги използвам! А вие?
Светослав Николов,
Бургас



В категории: Горещи новини , Трибуна

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
privat opinion privat solution
21.02.2015 17:13:56
0
0
ZNASHI MOETO PROMENLIVO MNENIE ZA NAZIONALISMA I NAZIATA E SHE VSEKI KOJTO SE SHENI ZA PARTNJOR OT SOBSTVENATA NAZIA MOSHE DA SE KLASIFIZIRA KATO NAZIONALIST ILI SAKRATENO NAZI
TOVA VASHI ZA KITAJSKI NAZI ,LIVANSKI ,RUSKI NAZI , NAZI EVREISKI NAZI I DRUGI NAZI .AZ PREDPOSHITAM DA BADA MULTINAZI .TOEST DA IMAM MNOGO NAZI MAZI .
1
privat opinion privat solution
20.02.2015 06:32:05
0
0
za da ne bade shovek egoist i da ima zashtita na grupata e dobre da kasva isvinete she sme prostazi .
a prostazi ima vav vsishki sloeve na naselenieto partiite religiite .
vav franzia naprimer obishat da se urigvat i pardjat po vreme na jadene s koeto pokasvat she sa dovolni .v germania po vaspitanite hodjat v toaleta da se urigvat i pardjat . zatova si tarsja prijatelka kojato ne se sramuva da pardi i urigva
kogato si iska i kadeto si iska poneshe moshe da e prisnak na njakoi za ne goljamo vaspitanie no ne e protivozakonno protivozakonno e njakoi si da obsebjat shivota na njakogo si da mu pripisvat izmisleni istorii da go klevetjat
da mu pravjat grubo vmeshatelstvo v lishnia shivot da vlisat v doma mu bes negovo posvolenie i da go sledjat za eventualni greshki i pregreshenia kakto moshe bi sledjat po zelia svjat i balgari i nebalgari podvedeni she sa agenti spioni kriminalni kriminalisti prestapnizi kradzi i podosritelni lishnosti .
zatova ne shelaja da podpomagam podobni nasilia nad lishnosta i vapreki she sam za red zakonnost ne shelaja dori nito da presha nito da pomagam na horata na reda i zakonnosta poneshe sam shesto s moite fantasii i marseliv i prostak i glupak i morjak i varjag kojto si meshtae da bade na tova otgore i mlad zdrav bogat koeto ne e protivozakonno i taj kato ot desetki godini shivjah shivot kato kapitan petko vojvoda i pod existenz minimuma na grashdanin na evropejskia sajus sega ne bi bilo zdravoslovno da mi podarjat mnogo milioni zashtoto imam sindroma na anureksia a e po dobre STEP BY STEP DA MI DAVAT 4VORKI 5TORKI 6TORKI ZADSHTOTO 5PLUS 5 PLUS 5 PLUS 5 PLUS 5 PLUS 5 MOSHE DA PRAVI 30 NO MOSHE DA PRAVI I 555555 I S MNOGO 4VORKI 5TORKI 6TORKI DA OTIDA NA VAKANZIA V JEREZ DE LA FRONTera i MATALASKANJAS ili da pokorjavam planinite na MAURIZIUS
MADEJRA KANARIA KRIT I KODJA BALKAN a tesi koito oshakvat ili iskat neshto ot mene gi pitajte kakvo oshakvat i iskat i kakvo mi davat za tova .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки