Обратна връзка


19 Февруари 2015, Четвъртък


Уважаеми проф. Мермерски,
В бр. 4 от 30 януари 2015 г., в отговор на въпроса на Стоян Чапразов за лечение



на хремата и грипа със средствата на народната медицина, пишеше, че „единственото средство, което успешно унищожава вируси, микроби, бактерии и нисшите гъби е 30-процентната прополисова тинктура.“

С действието на прополиса за лечението на хремата в рамките на няколко минути и на грипа до 3-4 дни съм напълно съгласен. Аз също често съм използвал прополиса самостоятелно или в комбинация с чесън при почти всички заболявания, причинени от вируси, микроби и бактерии, през 74-годишния си живот досега.
Тъй като обаче имам алергия към прополиса, по-често използвам за терапия чесън. Със сигурност има и други хора с такава алергия като мен и затова искам чрез страниците на „Десант“ да споделя своя опит в това отношение.

С възможностите за лечението на различни заболявания с дадения ни безплатен Божи дар – чесъна - „Негово величество на растенията“, както го нарича известният руски академик Борис Тонкин, читателите на вестника са се запознали от поместения  в броя от 25 април 2014 г. на „Десант“ материал на тази тема. Самата рецепта на акад. Тонкин, лесна и достъпна за всеки, ще обясня накратко.

Взема се стъклена или порцеланова чаша със средна дълбочина и в нея се нарязват една или две скилидки чесън. Загръща се с лист хартия или вестник плътно чашата с единия удължен край на хартията, а в горния край се пъха носът и се извършва т. нар. инхалация.

Вдишва се дълбоко от летящите фитонциди на чесъна през носа и извън хартията се издиша през устата. Така се правят 30 вдишвания и издишвания. През деня се правят 3-4 такива процедури, а при по-тежките случаи на хрема – може и повече.
Добре е това да се започне още при първите симптоми на хремата, тъй като така се дава възможност тя да бъде пресечена още в началото, преди да е преминала надолу по дихателния път.

Трябва да се знае, че за разлика от химически получените антибиотици чесънът не разрушава имунната система на човека, а я укрепва.
Чесънът може да се ползва и като мазило също при хрема, като с него се маже близката вътрешност на носа, или пък, сдъвкан с мед, при авти в устата и възпалено гърло или сливици.

В потвърждение на лечебната сила на чесъна срещу грип и хрема ще посоча един пример. Преди повече от 20 години, когато бях главен счетоводител на една окръжна организация, представях отчета ни пред висшестоящата инстанция. Направи ми впечатление, че един от колегите непрекъснато държеше пред носа си кърпичка, с която бършеше последиците от ужасната хрема.

На подмятането ми, че болестта явно здраво го е притиснала, отговори, че чувства главата си като шиник, че е гълтал в продължение на седмица какви ли не лекарства, но въпреки това едва седи на стола. Посъветвах го да опита лечение по рецептата на акад. Тонкин.

Само след няколко дни, при нова среща, същият колега вече радостно ми обясняваше, че от хремата и грипа не е останала и следа. Предложи ми дори почерпка, но аз му отвърнах, че за мен са достатъчни бодрото му настроение и изказаната благодарност.
Запрян Шопов,
с. Царимир, обл. Пловдив


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки