Дни на върховно национално изпитание


Дни на върховно национално изпитание
За този образ в българската политика вече няма никакво оправдание
15 Февруари 2015, Неделя


Премиерът спешно трябва да подмени и ревизира състава на правителството

Автор: Стефан Солаков

Когато каруцата се обърне, пътища много... Мъдрият български народ често пъти ни дава примери за точна преценка, превъзхождаща със своята лаконичност и дълбочина и най-скъпо платените политически анализатори, които се навъдиха напоследък и буквално се прескачат в партийните щабове и на телевизионния екран.
Българската държавна каруца днес сериозно буксува, затънала до ритлите в безизходната кал, наследена от предишните управления на страната. Всеки божи ден ни засипват нерадостните новини за плачевното състояние на националната икономика и за неспирното снижаване на социалния статус на българското население.

Не е по-цветуща ситуацията, отнасяща се до външната политика, където сме принудени да играем унизителната роля на умствено неразвит момък, попаднал незнайно как в клуба на богатите и надменни принцове на т. нар. атлантическа общност.
Това че не сме „атлантици“, а още по-малко „атланти“, ни личи отдалече, но е крайно време да престанем да се маскираме и като наследници на легендарния Бай Ганьо и да изглеждаме като задръстени ориенталци на многобройните европейски форми, където се решава съдбата не само на нашето поколение, но и на децата и внуците ни.

Преди дни в София се състоя многолюден форум, който трябваше да реши сериозните енергийни проблеми на България, изострени до крайна степен след обявеното намерение на Москва да ни отреже тотално от газовите коридори, свързващи руските находища със Западна Европа.

Поговорката за обърнатата каруца се оказа най-точната емблема за това, че се сетихме след дъжд – качулка за драматичната перспектива да се превърнем в затънтена енергийна провинция, вместо в разпределителен център на множество петролни и газови коридори, снабдяващи Стария континент с топлина и светлина, а нашата страна с милиардни такси, спасителни за родната икономика.

Вместо да си подадат ръка и заедно да изтеглят държавната каруца от непроходимата политическа кал, партийните водачи отново се впуснаха в безмислени обвинения, търсейки виновника за отрязването ни от досегашната газова система, пренасяща руското гориво през нашата територия.
Премиерът Борисов драматично заяви, че е готов да се „жертва“ и да отиде на крака при Путин, за да го моли за спасителен вариант, връщащ разпределителните функции на България.

Пак ще повторим народната мъдрост за качулката след дъжд и в същото време държим да припомним на бате Бойко, че не някой друг, а неговото вице Румяна Бъчварова преди две седмици гордо заяви, че юначният ни министър-председател лично е спрял всички енергийни планове на Кремъл, свързани с България.
Да знаеш кога и какво да говориш е много важно умение, което се усвоява още при първите стъпки в голямата политика. Партия ГЕРБ отдавна не е прохождащото бебе в българското политическо пространство.

За съжаление детинските прояви на нейните лидери не намаляват с годините и едва ли в скоро време ще станем свидетели на възмъжаването на този доста едричък, но подчертано глуповат политически мастодонт.
България я очакват дни на върховно национално изпитание. Войната в Украйна все по-отчетливо чука и на нашата врата. Премиерът Борисов е задължен да предприеме светкавични мерки, с които не само да стабилизира собствения Министерски кабинет, но и да усмири духовете сред българското население, сериозно разтревожено от ескалацията на напрежение около нашите граници.

На първо време господин министър-председателят трябва да уволни незабавно външния министър Даниел Митов, както и неговия „военен“ колега Николай Ненчев. Митов сериозно „настъпи мотиката“, след като злобно се озъби на всички разтревожени наши сънародници, призова и правителството да се застъпи за българите в Украйна и да ги  предпази от мобилизация в шпицкомандите на тамошните изложени на руските ракети военни подразделения.

„Това е безобразие“, изсъска момченцето със стъкления поглед, станало министър по заповед на Вашингтон и опитало се да прикрива досега доста умело своята ненавист към Русия и всичко руско – тъй както са го обучавали експертите на Пентагона и ЦРУ.
Митов не става не само за министър, още по-малко за водач на нашата дипломация, но той изпадна и в унизителната роля на махленски кръволог, готов да пожертва съкварталци, роднини и познати, за да угоди на своите задокеански господари.
Николай Ненчев пък е готов направо за Сатиричния театър, ако не беше поставен на такъв отговорен пост като министър на отбраната.

Напоследък все по-често има халюцинации, свързани с „ръката на Москва“, която саботирала нашата нещастна национална сигурност и блокирала всички негови инициативи да убеди България, че нищо страшно не се случва извън нейните граници.
Журналистите веднага усетиха абсолютната непригодност на министър Ненчев да ръководи Военното ведомство в дни на опасни предизвикателства пред българската държава и веднага го погнаха заради комичните му гафове.
Премиерът не бива повече да се ослушва и по най-бързия начин трябва да изпрати непохватния земеделец там, където най-малко би могъл да навреди на националните ни интереси.

За Митов решението е по-лесно – назад към агентурните си складове на чичо Сам за смяна на чипа и пренасочване към чукарите на Близкия изток. Хем ще се върне към добре познатите му фереджета, хем ще се срещне отново с Николай Младенов, другарчето по съдба в американския корпус на балканските марионетки.
На мястото на Даниел Митов спешно трябва да бъде назначен човек, изпълнен с чувство за отговорност към съдбата на всички българи в чужбина. Той незабавно трябва да замине за Украйна, за да разговаря с местните ръководители и да определи специален статут за нашите сънародници, нежелаещи да участват в братоубийствената война между Киев и Москва.

За целта очакваме и светкавична подкрепа от страна на Росен Плевнелиев, забравил отдавна, че е главнокомандващ Българската армия и изявяващ се предимно като амбициозно плямпало на международните форуми в Европа.
Държавният глава трябва бързо да превърне Консултативния съвет за национална сигурност в постоянно действащ щаб, където да се обсъждат различните възможности за спасение на украинските българи от кошмара на военната касапница.

Идеята за отваряне на нашите университети за младежите от български произход е добра, а защо да не поканим желаещите от тях и под знамената на българската войска?
Унгария, Полша та дори и Турция вече сториха необходимото, време е да действаме бързо и  ние. Без паника, защото кръвта вече тече като река из украинските градове и села. Всяко забавяне ще ни накаже с клеймото на историята и ще ни класира в нишата на националните предателства.

Новият външен министър ще трябва да се справи и с още един, нетърпящ отлагане, проблем, настъпващ от югоизток и обещаващ да донесе допълнителни изпитания в отношенията ни с турските съседи.
Още в края на януари Турция започна целенасочена кампания за омаскаряване на България във връзка с придошлите реки Тунджа, Марица и Арда, наводнили някои райони на град Одрин и неговите околности.

Турският министър на горите и водите Реджеп Ероглу обвини България, че съзнателно и безотговорно е позволила на своите напоителни системи да се освободят от излишната вода и да застрашат живота и поминъка в пограничните райони на нашите съседи.
На турската държава трябва да се заяви недвусмислено, че българската страна винаги аламира навреме своите съседи за очакваните приливи на пограничните реки, а що се отнася до безотговорното стопанисване на някои от нашите язовири, най-добре е този въпрос да бъде дискутиран с ръководството на турската партия у нас, предвождана от големия приятел на Анкара и на нейното правителство Лютви Местан.

Защото от десетилетия насам поддръжката и управлението на тези системи е в ръцете на ДПС – петата колона на анадолските мераци за възстановяването на Дунавския вилает в рамките на възраждащата се империя на османците.
Голям майтап ще падне, когато защитникът на всички права и свободи по света агент Павел ще трябва да обяснява на своите авери и началници от Високата порта защо се опитва да удави турчулята по границите с България!

Това е засега. Доста работа очаква както премиера, така и неговото правителство. Всяко по-нататъшно мотаене ще бъде фатално не само за тяхното бъдеще, но и за съдбата на Отечеството, привикнало да бъде неглижирано редовно от своите държавни ръководители.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анархист
16.02.2015 16:44:19
0
0
Какво ревете бе нещастници ! Нали и вие сте в това управление. След като прогонихте Велизар Енчев сте кръгли нули. Ако не беше неговата ерудиция, Сиамските близнаци ( Симеонов и Каракачанов ), щяха да гледат парламента през крив макарон.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки