Те го казаха


07 Февруари 2015, Събота


„Една сутрин Борисов се обади да отида при него на футболното игрище.


На полувремето той излезе и каза: "Ако спечелим, ще станеш министър на икономиката." "По време на криза финансите са от по-голямо значение", отвърнах. "Ще видим", каза той и се върна в играта. ГЕРБ спечели изборите на 5 юли 2009 година и си осигури 117 депутати в 240-местния парламент. Три дни след това Борисов ме покани на сутрешно кафе в Банкя и предложи да поема Министерството на финансите. Благодарих му и казах, че ще трябва първо да го обсъдя със семейството си. "Така направи", отвърна той. Половин час по-късно, в таксито от Банкя към София, чух по новините, че първият министър в новия кабинет е вече избран - Симеон Дянков, на финансите. Шофьорът на таксито отбеляза: "Дано тоя е по-добър от предишните. Но едва ли. Те всичките са едни и същи."
из новоиздадената книга на бившия министър Симеон Дянков

"В момента имаме реални проблеми с това, че нашата съседка Турция прие да прави "Турски поток". Ние спазихме като европейска страна Третия енергиен пакет, този нов поток има опасност да изолира България и ние не трябва да допускаме това да се случи. Истински се надявам нашите съседи да не се възползват от желанието да бъде наказана България. Иначе не са ни истински партньори. Тук нещата са черни или бели, няма сиво. Няма да е честно към българите - казваме им, че това е нашият цивилизован избор, в същото време да ни падат проектите и да губим пари. Ние водим дела в Женева за милиарди евра относно ядрената централа Белене. Ние нямаме пари да я строим, а сме дали огромни пари. Сега, доколкото разбирам от срещата на президентите Путин и Ердоган в Анкара, Турция ще строи 4 ядрени руски реактора. Това са теми, за които дължим отговор на българския народ - може ли натовска България да го прави или да не го прави, а натовска Турция да го прави?"
Бойко Борисов най-сетне проумява грозната истина, че всички се гаврят с България. За което са виновни управляващите от десетилетия

„Освен това, когато тези демократични държави ни размахват пръст, че нашата съдебна система не е в ред, правораздаването ни, аз да попитам какво правят официалните представители на съответните демократични държави, посланиците на демократични държави, които се опитват да вмешателстват в решаването на правни спорове?? Лично съм потърпевш, защото съм председател на Арбитражния съд на Стопанската камара. Преди години имахме голямо дело за 18 милиона, където английска фирма и българска фирма бяха в спор.

Получава се писмо до Стопанската камара, преадресирано до мен, в което ме кани английският посланик на среща. В писмото си той има дързостта, бих казал дори наглостта, да казва как трябва да се изтълкува член 307 от Търговския закон. На мен да ми го казва английският посланик!!! Разбира се, аз не отидох. След това ми се обадиха оттам защо не се отзовавам. Тогава изпаднах в ярост, казах, че този човек едва ли не трябва да бъде „персона нон грата", но нищо не стана, просто всичко си утихна все едно всичко си е в ред и всичките тези хора сега казват, че нашата съдебна система, правораздавателната била еди-каква си. А вие, представители на демократичните държави, какво се месите в правораздаването, аз да ви попитам? И после ни размахвате пръст, че нашата правораздавателна система била еди-какво си”
уважаваният юрист професор Огнян Герджиков има право да е бесен

„... някаква инвестиция на държавно ниво, пакистанска, в смисъл, в тенденция Пакистан да бъде междинно ниво между Източен Китай, който в момента се развива като сериозна промишлена зона, занемарена в последните десетилетия. В момента китайското правителство прави големи и успешни опити да индустриализира Източен Китай и Пакистан се вижда в ролята на държава, която може да транспонира тази продукция към ЕС и вижда България като основна стъпка за тази своя дейност и в частност проявяват интерес към Бургас”
министърът на икономиката Божидар Лукарски говори безсмислени глупости. В Източен Китай са икономическите чудовища Шанхай и Хонконг, а Пакистан изобщо не граничи с Източен Китай


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки