Реката край Илинденци погълна баща и син


06 Февруари 2015, Петък


Реката край село Илинденци, община Струмяни, погълна 47-годишен мъж и 9-годишния му син. Трагедията се случи в неделя около 16.30 часа.

Автор: Ерол Емилов


Илия Гайдов и синът му Георги се прибирали от зарязване на лозя край населеното място по случай Трифон Зарезан. Решили да пресекат реката, но тя била пълноводна и ги завлякла.
Незабавно на мястото са отишли доброволци и служители на пожарната, които веднага започнали издирвателна операция. Тялото на бащата е извадено около половин час след инцидента. Час по-късно е изваден и трупът на 9-годишния Георги. Установено е, че двете жертви са починали от удавяне.

Час по-рано при катастрофа в Кресненското дефиле загина и 37-годишната Димитрина Гайдова, първа братовчедка на Илия. Тя се връщала от лекции в Югозападния университет, когато на пътя паднал огромен камък. Шофьорът й се опитал да го заобиколи и решил да даде ляв завой. Следствие на това автомобилът се преобърнал и пътничката издъхнала на място. Във вторник бе обявен ден на траур в община Струмяни в памет на трите жертви.

Усложнена е обстановката и в сатовчанското село Плетена. Четири къща са напукани след водния ад, който се развилня в края на предишната седмица в населеното място. Реката, която преминава през Плетена, излезе от коритото си и заля околността. Разрушени са подпорни стени и е отнесен водопроводът на селото.
Пътят към училището и детската градина се е пропукал. Активирало се е свлачище, което е регистрирано преди 10 години.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки