В отговор на вашите въпроси


05 Февруари 2015, Четвъртък


Сега е грипозно време. Хората кихат, кашлят и масово пият всякакви лекарства, предписани или не от лекарите.



Интересувам се има ли изпитана рецепта от народната медицина, която да лекува грипа и хремата.
Стоян Чапразов,
Елин Пелин

Известно е, че единствените болестотворни агенти, които не се повлияват от антибиотиците, са вирусите. Те са особено активни през зимата и пролетта, особено в периодите на нетипично за сезона затопляне.
Единственото лекарство както във фармацевтичната, така и в народната медицина, което успешно унищожава вируси, микроби, бактерии и нисшите гъби, е 30-процентната прополисова тинктура.

Тя действа на цялата дихателна система, до малките й съставни части – алвеолите в белите дробове.
Употребява се и профилактично, и при заболяване от грип. Практически доказано е, че прилагането на посочената по-долу рецепта гарантира излекуването на грипа в рамките на 3-4 дни, а хремата изчезва за 3-4 минути.

По този начин се избягват и крайно неприятните и понякога много опасни усложнения, предизвикани от грипа, особено ако той не е лекуван своевременно и правилно или пък ако лечението е продължило недостатъчно време.
От само себе си се разбира и че с прилагането на тази рецепта срещу грип, хрема и други респираторни заболявания човек не е подложен на обикновено вредните странични ефекти на лекарствата.

Начин на приложение
Рецептата е на базата на 30-процентна прополисова тинктура. Напоява се с нея едно тампонче, което се поставя в едната ноздра. После второ, също добре напоено – в другата.
Вдишва се дълбоко, като дъхът се задържа в продължение на 15-20 сек. По този начин парите от прополиса достигат до цялата дихателна система.

Необходимо е тампоните да не запушват напълно ноздрите, за да може да се диша през тях, а не през устата, тъй като тогава лечението по този начин става безсмислено.
Този начин на лечение, освен че е евтин, може да се прилага и по време на работа, на пътуване и т.н., без да пречи на основната дейност, с която в момента човек е ангажиран.

Как се приготвя тинктурата
Вземат се от аптеката 200 мл 95-96-градусов чист спирт, етилов алкохол. Струва между 1-1,20 лв.
Спиртът се слага в шише от минерална вода от 500 мл. В него се поставя ситно нарязан 60-65 г прополис. Той се купува от пчеларите и е важно да е чист, без примеси.
Всеки ден по 5-6 пъти шишето се разклаща енергично, като целта е разтворът да се хомогенизира.

На седмия ден съдържанието в шишенцето се прецежда през ситен филтър и така се получават около 170 мл чиста 30- процентна прополисова тинктура, тъмнокафява на цвят, която да се използва по описания по-горе начин.
Трябва добре да се разбере, че нищо не може така бързо и ефективно да доведе до излекуване от такива болестни състояния, които с лекарства от фармацевтичната медицина обикновено са влачат седмица и повече.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки