Те го казаха


31 Януари 2015, Събота


„Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци.


Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши. Да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а това, че са извън управлението стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че обръчите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация."
здравният министър д-р Петър Москов продължава да говори бруталната истина за ДПС и Местан

„Наближават местните избори, ДПС иска да завладее територията на опозиция."
бившият образователен министър Сергей Игнатов за идеята на ДПС да иска вот на недоверие заради изказванията на Петър Москов

„Г-н Местан защо не поиска вот на недоверие примерно за това, че бият лекарите? И когато той тръгва да защитава една общност в махалите, кой ще защитава лекарите, които вечер, опитвайки се в своите дежурства да спасяват човешки живот в тези квартали, биват бити?
Защо г-н Местан не пробва една вечер да остави охраната си и с личната си кола да отиде на посещение в тези квартали, за да види какво ще се случи с него и след това да коментира тези теми. Ръководството на ДПС не го интересува електората и състоянието му. За тях водещо е определен кръг от хора да оцеляват в ръководството на ДПС и с тези хора са свързани определени компании, които печелят обществени поръчки"
бившият земеделски министър от Тройната коалиция Мехмед Дикме

"При 530 лева базова заплата на учителите - това се приема лошо от обществото и може да бъде окачествено само като срамно. От близо 100 000 учители, които работят в страната, тези под 35 години са едва 6%“
министърът на науката и образованието Тодор Танев

„Гостувах в едно предаване и там водещият беше голям шегаджия. Започна да търси физически сходства между Сергей Станишев, лидера на социалистическата партия и мен. Това изглежда беше ново ниво, защото дотогава ме оприличаваха с един герой на Ричард Гибсън - Хер Флик, офицер от Гестапо в стар английски сериал. Бях си спечелил това заради строгите бюджетни ограничения. В България границите между публицистика и токшоу бяха размити, като и двата жанра произвеждаха новини с еднаква степен на важност.
Така дадох своя принос към разговорния език. "Съсел" и "Брад Пит с очила" и днес са в обращение. По-късно този водещ излезе от шоубизнеса, влезе в политиката и заяви намерението си да стане министър на вътрешните работи. С вътрешните министри невинаги ми вървеше“
Симеон Дянков, бивш икономически министър на Бойко Борисов, в новоиздадената си автобиографична книга

„Социална политика не се прави с раздаване на пари на калпак“
вицепрезидентът Маргарита Попова за еднократните помощи, които правителството отпуска на най-бедните у нас

„Ислямът е основна религия в Европа и това ще бъде така. Преди половин столетие в Европа дойдоха млади и смели хора от всички краища на Анадола, и благодарение на тях израснаха куполни джамии и месчити, които със сигурност ще бъдат защитени от посегателства. Ние ще продължим да се борим срещу всички, които посягат с ръцете си към тях."
премиерът на Турция Ахмет Давутоглу на среща с турски гастарбайтери в Швейцария


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки