Служителка съставяла фалшиви договори за мобилни услуги


Служителка съставяла фалшиви договори за мобилни услуги
30 Януари 2015, Петък


Служителка в магазин за мобилни услуги в Русе съставяла фалшиви договори с мобилен оператор, за да успее да изпълни плана си.

Автор: Иван Ванев

 Целта й била да не изостава в работата си и с фиктивните контракти да инсценира постигане на поставените от фирмата цели.
Служителката използвала данни на други настоящи абонати на „Космо България Мобайл“ ЕАД, или бившия „Глобул“. По този начин, без да знаят хората се сдобивали с по още един договор. Тя използвала данни предимно от свои познати и приятели, които била запитала предварително за разрешение.

Един от тях обаче, учуден от сумите за плащане, отишъл и направил справка в офис на мобилния оператор. Оказало се, че на негово име има сключен договор, за който той не знае нищо, но за сметка на това трябва за плаща. Така били разкрити общо два фиктивни контракта, сключени през юни 2013 г.

Консултантката направила пълни самопризнания и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. Тя получи наказание лишаване от свобода за 6 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. На В.Д. се възлага и възпитателна работа, както и съдебните разноски. Така одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда и не може да се обжалва.

Случаят илюстрира още един трик за измама на потребителите и може да служи като предупреждение към всички, ползващи услугите на мобилните оператори, добре да си отварят очите не само докато сключват договор, но и когато плащат сметките.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки