НФСБ отбеляза освобождението на Омуртаг


НФСБ отбеляза освобождението на Омуртаг
Членове и симпатизанти на НФСБ и журналисти от телевизия СКАТ се преклониха пред паметта на руските воини, паднали за свободата на Омуртаг
30 Януари 2015, Петък


На 27 януари се навършиха 137 години от освобождението на град Омуртаг от османска власт.

Автор: Десант

Членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България“ и журналисти от телевизия СКАТ отбелязаха светлата годишнина като поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите руски воини в местността Парка край града. Патриотите присъстваха и на панихидата за упокой на душите на загиналите за свободата на Омуртаг в църквата „Св. Димитър“.

По време на Руско-турската освободителна война градът е бил опожарен. Той е освободен от 11-а пехотна дивизия начело с генерал Казимир Ернрот. От стария град са запазени източноправославният църковен храм „Свети Димитър“ и няколко възрожденски къщи. След Освобождението в града се преселват българи от Трънско и Кюстендилско и постепенно го възраждат. За пореден път местните управници от ДПС показаха че не уважават паметната дата за Омуртаг. Кметът Неждет Шабан и представители на общинската администрация не присъстваха на преклонението.

Вместо това бе изпратена служителка, която прочете поздравителен адрес от името на градоначалника. „Вечна памет и слава на героите опълченци и руски воини, които дадоха живота си, борейки се за единната обединена България! Историята трябва да бъде съхранявана и предавана на следващите поколения, трябва да помним героите и да се прекланяме пред делата им, да следваме завета им и да пишем новата история на Родината“, обърна се към присъстващите лидерът на общинската структура на НФСБ в Омуртаг Петър Чачев. Той изказа възмущението си от факта, че кметът не уважи събитието: „Отношението на Неждет Шабан към деня на освобождението на града ни от османско робство доказва за пореден път, че ДПС е антибългарска партия, която работи за Анкара и ислямизма.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки