ПФ готви нови правила за еврофондовете


30 Януари 2015, Петък


„Народните представители от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ сме само 18 души, но точно ние сме гаранцията за това, че в НС няма да се лансират закони,

Автор: Десант

които да са в ущърб на националните интереси”. С тези думи започна срещата на депутата от родолюбивата коалиция Петър Петров с членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България“ в Нова Загора на 26 януари.
Петров запозна присъстващите с дейността в парламентарните комисии по земеделие и за контрол над еврофондовете, където той е внесъл шест законопроекта.

„Усилията на мен и моите колеги са насочени към това, да бъдат затворени всички възможни законови „вратички“ за злоупотреби с парите на Европейския съюз. Това е основен проблем за нашата страна, за който получаваме всяка година критики от Брюксел“, подчерта Петър Петров.
Той добави, че Патриотичният фронт ще предложи законопроект за подпомагане на земеделските производители, с които да се ограничат тези фермери, които получават огромни субсидии, но реално не се занимават със земеделие.

„Нужно е да се въведат правила, които ще позволяват повече български продукти да достигат до родния пазар. С поправките, предложени от Патриотичния фронт, ще се въведат нови изисквания за качеството на предлаганите плодове и зеленчуци, за да се прекрати и порочната практика вносни продукти да бъдат рекламирани като пресни и свежи. За такива ще могат да бъдат обявявани само тези продукти, които са произведени на не повече от 80 километра от населеното място“, заяви Петров.
В края на срещата той пое ангажимент към хората от Нова Загора да работи за улесняването на наемането на пасища от животновъди и земеделски инвентар.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки