В отговор на вашите въпроси


29 Януари 2015, Четвъртък


Кои са храните, които намаляват нивото на лошия холестерол и пречистват организма



от вредните вещества, натрупани в него с храната?
Васил Василев,
Чикаго

Прекомерната употреба на мазнини, захарни изделия, полуразвалени храни, месо води до това, че храносмилателната система не може да се справи с целия този голям обем, с който я натоварваме. В резултат в организма се отлагат – в стомаха, и в червата, и в кръвоносните съдове, и в черния дроб, и в жлъчния мехур, бъбреците, подстомашната жлеза, не напълно преработени и усвоени хранителни остатъци, които бавно ферментират и се превръщат в канцерогени.

Всичко това води до появата на главоболие, болки в черния дроб, в областта на корема. Затова се налага пречистване на храносмилателната система.
Кои храни правят това?
Всички зеленчуци, консумирани в прясно състояние, имат значителен принос за намаляване на лошия холестерол в организма, развитие на атеросклерозата и предотвратяване натрупването на плаки в кръвоносните съдове.

Това са зеле, моркови, салати, марули, краставици и всички останали видове зеленчуци в прясно състояние. Изключение прави киселото зеле, което запазва качествата на прясното и също повлиява за намаляването на лошия холестерол.
На второ място – плодовете, особено ябълките. Също така портокалите, мандарините, бананите, крушите и т.н. Главното е да се консумират целите плодове, а не само сокът от тях.

Те съдържат големи количества целулоза, а тъкмо тя се явява като метла и изчиства целия храносмилателен тракт от вредностите. А също така и черния дроб, и кръвоносните съдове.
Най-общо казано, ако консумирате колкото се може повече плодове и зеленчуци в прясно състояние, включително и киселото зеле след неговото съзряване, но не след термична обработка, вие със сигурност си осигурявате не само добри възможности за дълъг живот, но и за добро здраве през годините.

На трето място са варивата. Фасулът, грахът, лещата, нахутът и т.н. са също така едно добро средство за изчистване на храносмилателната система, на отделителната, както и на още множество органи в човешкото тяло.
Когато всеки ден, сутрин, човек изяжда по една паничка фасул, независимо дали под формата на чорба или във вид на яхния, тогава само след един месец той няма да има никакви проблеми, а организмът му ще бъде основно прочистен от всякакви канцерогенни остатъци и натрупвания в него.
Уникални свойства в това отношение имат също чесънът, лукът, карфиолът.
Ето и две прости рецепти, които подпомагат този процес

Рецепта 1 (съпътстващо соколечение): Сутрин на празен стомах да се изпива чаша сок, разреден наполовина с вода. Може да е от лимон, от ябълки, моркови, цвекло, касис, с каквото се разполага, важното е да не е само един вид плод или зеленчук.
Добре е да не консумирате друго в продължение на няколко часа. Но ако почувствате слабост, нахранете се, но в никакъв случай не със солено, тлъсто, сладко и пържено и в никакъв случай до преяждане.
След няколко дни болките в главата, ставите и вътрешните органи изчезват, човек чувства лекота, а и има ефект на здравословно отслабване.

Рецепта 2 (прочистване през пролетта, действа също и за отслабване): Процедурата се прави 10 дни. Следват 10 дни почивка и отново следващите 10 дни се изпълнява рецептата.
В продължение на 4 дни сутрин се зарежда по едно бурканче от детска храна с 1 с.л. суров ориз и се допълва с вода. Отбелязва се, че то е първото. На втората сутрин се зарежда второ такова бурканче по същия начин и то се отбелязва като второ. А на първото се сменя само водата. И така четири дни поред.

На петата сутрин леко се възваряват оризът и водата от първото бурканче, после водата се излива, а оризът се изяжда. Важното е до 11 ч., тоест поне 4 часа, да не се яде нищо друго. Зарежда се отново първото бурканче.
На шестата сутрин пак по описания начин се изяжда оризът от второто бурканче и то пак се зарежда.
Това се прави до десетия ден. Следват десет дни почивка, след което пак може да се повтори рецептата.

Рецепта 3 (Катя Събева, Пирдоп): Половин килограм небелени (но добре измити) картофи се варят в 1,5 л вода. През целия ден се ядат само картофите. Вечерта – леко хранене. Това се прави 21 дни и прочиства тялото от всякакви токсини.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки