Разкопаха главния секретен завод на Хитлер


Разкопаха главния секретен завод на Хитлер
Концлагерът „Маутхаузен“
24 Януари 2015, Събота


В Австрия бе открит огромен подземен оръжеен завод, където се е разработвало секретното оръжие и ядрената програма на Третия райх

Автор: Иван Попов

Почти 70 години след края на Втората световна война в Горна Австрия бе открит огромен подземен оръжеен завод, където се е създавало секретното оръжие на хитлеристка Германия. Експерти предполагат, че тук се е разработвала и ядрената програма на Третия райх.

На подземния комплекс с обща площ около 300 хиляди квадратни метра е попаднал австрийският режисьор на документални ленти Андреас Зулцер, в чиито ръце преди време попада документ от Управлението на стратегическите служби на САЩ, явяващо се предшественик на ЦРУ. Бумагата, датирана от 1944 г., описва разположено в съседство с концлагера „Маутхаузен“ предприятие. В британските архиви се открила и въздушна снимка на комплекса, предаде тези дни NEWSru Israel.

Въпреки това откриването на въпросното предприятие не станало веднага. То е намерено единствено благодарение на някой си Гейгер, замерващ радиоактивното излъчване. Неговите замервания потвърдили, че на това място са се провеждали ядрени разработки.
Комплексът е част от концлагера „Маутхаузен“, разположен в близост до идиличното малко  градче Санкт Георген ан дер Гузен. За значението му може да се съди по това, че неговото изграждане било контролирано лично от рейхсфюрера от СС Хенрих Химлер. В хода на работата загинали 320 хиляди затворници от концлагера, уточнява „Интернешънъл бизнес таймс“.

Ръководител на комплекса бил генералът от СС Ханс Камлер, координиращ създаването на оръжейни системи, способни, по мнението на нацистите, да променят хода на Втората световна война. В бетонните тунели се провеждали разработки на реактивния самолет „Месершмидт 262“, ракетите „Фау 2“ и химическо оръжие. Нацистите положили значителни усилия за подсигуряване секретността на проекта. В навечерието на капитулацията на Германия огромният бункер бил покрит с бетонни плочи, които после били затрупани с пръст. „Това е крупен подземен промишлен обект на Райха. Тук са вкарвали затворници със знания по физика, химия и инженерни науки, принуждавайки ги да работят над чудовищни проекти. В тяхна памет ние сме длъжни да разкрием истината за това, което се е случвало тук“ - казва Андреас Зулцер.

Изследователите са започнали да разкриват входа към тунела и вече са изкарали на бял свят някои реликви като каски, принадлежащи на войници от СС. В края на миналата година обаче полицията е спряла работата, изисквайки от организаторите на разкопките да предоставят официално разрешение от властите. Зулцер се надява, че разкриването на обекта скоро ще продължи, отбелязва „Дейли мейл“.
Дотогава режисьорът се кани старателно да проучи архивите в Германия, Русия и САЩ в търсене на доказателства за създаването на ядрено оръжие от нацистите под ръководството на специално подразделение на СС.

Той вече е открил, че на 2 януари 1944 г. около 270 затворници от „Маутхаузен“ са били прехвърлени от концлагера в Санкт Георген ан дер Гузен за строителството на тайни тунели. Към ноември същата година 20 хиляди от първите 40 000 работници концлагеристи, които са ги изграждали, вече са били загинали следствие на изнурителния труд.
След войната Австрия изхарчила повече от 10 милиона долара, за да се циментират повечето от тунелите. Все пак Зулцер и екипът му предполагат, че при това мероприятие е пропуснат секретният отдел, където е било разработвано ядреното оръжие.

Нека припомним, че през 2011 г. в една запустяла шахта край Хановер немски изследователи откриха на дълбочина над 600 метра 126 хиляди контейнера с радиоактивни отпадъци. Учените смятат, че това доказва, че Хитлер е разработил атомна бомба някъде към края на войната.
Освен това, според различни слухове, в шахтата са намерени и тленни останки от учените, които работели по този проект. Сега предстои да се провери хипотезата за взаимовръзката на този обект с австрийската находка.

„Дейли мейл“ отбелязва също, че до 1955 г. в Санкт Георген ан дер Гузен са се намирали съветски войски, които са предали в Москва всички открити документи на нацистите.


Някогашните тайни тунели край австрийското градче Панорама към днешния Санкт Георген ан дер Гузен

В категории: Международна политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
историк
28.01.2015 07:32:03
1
0
ВСИЧКО КОЕТО ИМАТ САЩ В КОСМОСА,АТОМНОТО ОРЪЖИЕ,РАКЕТИТЕ Е ОТ НЕМЕЦА ФОН ХИТЛЕРОВИТЕ УЧЕНИ ОТ ТЯХ ОТКРАД АХА СССР И КНР.УМЕН, НАРОД НО НЕ УЛУЧВА НА УПРАВЛЯВАЩИ..САМО МЕРКЕЛ Е УМНА ЗА СЕГА.А ГЪРЦИТЕ ДОСЕГА ИГРАХА СИРТАКИ И ПИХА УЗО НА ЗАЕМ ОТ ЕВРЕЙСКИ БАНКЕРИ .СЕГА РЕВАТ.
2
историк
28.01.2015 07:32:02
2
0
ВСИЧКО КОЕТО ИМАТ САЩ В КОСМОСА,АТОМНОТО ОРЪЖИЕ,РАКЕТИТЕ Е ОТ НЕМЕЦА ФОН ХИТЛЕРОВИТЕ УЧЕНИ ОТ ТЯХ ОТКРАД АХА СССР И КНР.УМЕН, НАРОД НО НЕ УЛУЧВА НА УПРАВЛЯВАЩИ..САМО МЕРКЕЛ Е УМНА ЗА СЕГА.А ГЪРЦИТЕ ДОСЕГА ИГРАХА СИРТАКИ И ПИХА УЗО НА ЗАЕМ ОТ ЕВРЕЙСКИ БАНКЕРИ .СЕГА РЕВАТ.
1
читател
24.01.2015 15:43:30
0
0
ТРЯБВАШЕ МУ НА ХИТЛЕР НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДО АТОМНАТА БОМЬА И РАКЕТИТЕ ФАУ КОИТО ДА БОМБАРДИРАТ САЩ И РУСИИ.ДОЬРЕ ЧЕ НЕ УСПЯ.СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ КОИТО ВЗЕХА ВСИЧКО ОТ НЕМЦИТЕ ,ДА НЕ УНИЩОЖАТ ЧОВЕЧЕСИВОТО,В ЖАЖДАТА СИ ЗА ВЛАСТ'ПАРИ И ТЕРИТОРИИ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки