Патриотичният фронт със закон срещу монопола


24 Януари 2015, Събота


Патриотичният фронт се изправи срещу монополите и банковото лоби в защита на българския народ.


Това стана чрез внасянето на Законопроект за отмяна на чл. 417 от ГПК.
Благодарение на досегашните текстове в този член, монополистите и банките получаваха право без съдебен процес да се снабдяват с изпълнителни листове и по този начин сложиха ръка върху имущество и сметки на стотици хиляди граждани и фирми. Тази процедура не даваше възможност на хората и икономическите субекти да защитят правата си в публичен съдебен процес. Недоволството през годините  ескалираше лавинообразно, но нито една политическа сила не се осмели да се изправи срещу мафията в защита на хората.
С направените от Патриотичния фронт предложения ще се сложи край на издевателството на монополите и банковото лоби върху гражданите и бизнеса.

В мотивите на патриотите към законопроекта се изтъква, че „с досега действащите текстове се нарушава чл. 6 на Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, а тя има предимство пред вътрешното ни законодателство”. 
Освен това, този текст е в противоречие на Директива 93/13/ЕИО на Съвета от 5 април 1993 г. относно неравноправните клаузи в потребителските договори (включително на договорите за банков кредит). Той не е в съзвучие и с чл. 47 от Хартата на основните права на Европейския съюз, както и с принципа на ефективност при прилагане на правото на ЕС.
Остава въпросът защо всички, които са управлявали досега, след като са знаели тези факти, не са предприели мерки и чии интереси са обслужвали – на мафията или на народа?
Патриотичният фронт очаква сериозна подкрепа от страна на неправителствения сектор и българските граждани, както и откриване на дебата в българските медии.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
zad kulisite na kapitana pe
25.01.2015 07:12:10
0
0
anti monopolnite zakoni v mnogo strani sa strogo spasvani poneshe monopolistite sa vid diktatori koito diktuvat zeni zaplati i drugi ,
pri duet na monopolite ima t.n. tajni sporasumenia za zeni zaplati i t,n.
pri triumvirat ima po dobro rakavodene na ko,paniite
pri KONDOMINIUM ima savmestno vladeene i upravlenie na daeshava ,firma ,hora
v skandinavskite strani sa dlashni da informirat slushiteli rabotnizi za
proisvodstvo peshalbi i ima prosrashnost taka she NFSB e dobre da se konsultira sas spezialisti po interesni vaprosi za da mogat balgarskite patrioti da sa najasno kak e v drugi strani i koj model bi bil naj podhodjasht i uspeshen za balgaria
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки