Военна прокуратура се заема с поръчка за парашути


24 Януари 2015, Събота


Скандал между Министерството на отбраната и германска фирма провокира Военна прокуратура да образува  досъдебно производство.

Автор: Десант

Немската компания е спечелила поръчка за доставка на парашути за 1,6 млн. евро, но военните отказват да приемат и да платят първата доставка, заради спор около размерите на приземяващите устройства.
Съгласно рамково споразумение между Министерството на отбраната и германската фирма „Брюгеман“ трябва да бъдат доставени и закупени парашути с кръгъл купол 35Т-ST и парашути тип "летящо крило“ PGS9-32ML. Според българските специалисти обаче има разлика в диаметъра на купола и реалната дължина на вървите на предложените от германците парашути. 

Междувременно България получи като дарение от САЩ достатъчно количество парашути и страната ни вече няма толкова сериозна необходимост от тях.
Според вестник "Българска армия" в спецификацията имало условие устройствата да са на въоръжение в други страни членки на НАТО, но на питането ни къде се използват немските парашути е отговорено, че това е „фирмена тайна“.
Засега не става ясно какво точно е обект на разследване от военната прокуратура.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки