Граничната ограда с Турция ще бъде удължена


Граничната ограда с Турция ще бъде удължена
„Този законопроект беше приет само една седмица след моето питане, което е прецедент “, изтъкна по време на брифинга Валери Симеонов (в средата)
24 Януари 2015, Събота


Това ще стане благодарение на поправки в ЗОП, предложени от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ и ГЕРБ

Автор: Десант

Парламентарната група на „Патриотичeн фронт – НФСБ и ВМРО“ влезе в най-новата история на Народното събрание с най-бързо приетата промяна в закон. По инициатива на родолюбивата коалиция на 21 януари парламентът гласува промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП). Те позволяват в случай на защита на националните интереси важни обекти да могат да се изграждат без обявяване на държавна поръчка.

След края на парламентарното заседание патриотите дадоха специален брифинг, на който присъстваха председателят на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов, съпредседателят на коалицията и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов и народните представители Христиан Митев и Емил Димитров.

„С тези поправки обещанието пред избирателите на „Национален фронт за спасение на България“, че ще работим за защита на националната ни територия чрез бърз строеж на защитната ограда по границата с Турция вече е изпълнено" – заяви Валери Симеонов. Той благодари за координираните действия и на останалите групи в парламента. По думите му, това показва, че когато има кауза, българите могат да се обединят. „Този законопроект беше приет само една седмица след моето питане, което е прецедент“, изтъкна председателят на парламентарната група на ПФ.

В тази връзка Красимир Каракачанов пък изрази желанието си парламентът да действа толкова единно и по важни теми като предотвратяване на битовата престъпност, енергетиката и други, които пряко засягат добруването на хората. Депутатът Христиан Митев благодари на колегите си от правната комисия, които изключително бързо са реагирали и в ускорени срокове са гласували предложението. „Това показва, че колкото и да е добро едно предложение, без подкрепа и чрез противопоставяне не може да бъде прието“, категоричен бе той.

А Емил Димитров припомни, че чрез приетата вече промяна в закона защитните съоръжения могат да започнат да се изграждат веднага, докато чрез държавна поръчка, както гласяха досегашните правила, това би се случило най-рано през есента.
„При задаващия се наплив от бежанци бързото построяване на защитната стена по южната ни граница е много важна стъпка, която няма да позволи да бъдат претоварени важни системи като здравеопазването, сигурността и други, свързани със силната бежанска вълна“, заяви в заключение Димитров.

Промените в ЗОП бяха приети спешно след настояване от премиера Бойко Борисов, депутати от Патриотичния фронт и ГЕРБ, подкрепени от Реформаторския блок и АБВ. В мотивите си към поправките в закона родолюбците изтъкваха, че „ангажиментът на България по охрана на външните за ЕС граници налага приемането на адекватни мерки за осигуряване на преминаването на границата, както и че те са единствената възможност за своевременно изграждане на съоръжението, което е необходимо за опазване на сигурността и обществения ред".

По време на брифинга бе коментирана и исканата от ДПС оставка на здравния министър Петър Москов. В началото на седмицата лидерът на антиконституционната партия Лютви Местан заяви, че ще поиска от министър-председателя да уволни Москов, защото излъгал от трибуната на парламента за броя на нападанията над медици в циганските квартали и с това „насаждал дискриминация“.
„Патриотичният фронт категорично подкрепя министъра на здравеопазването Петър Москов“, изрази становището на патриотите Красимир Каракачанов.

„Москов каза нещо, което всички в българското общество знаят, а именно това, че има две категории население. Ромите смятат, че могат да не работят и да не плащат социални и здравни осигуровки, да не дават пари за ток и вода, да ти влязат в двора и да ти вземат покъщнината, за да я продадат на вторични суровини, но не искат да научат, че имат и задължения. Този проблем не може да бъде загърбен. Човек трябва да говори това, което мисли. Нападения срещу лекари имаше десетки. Какво повече трябва да се случи? Да убият някой ли?“, попита в заключение лидерът на ВМРО.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки