Лечение на гастрит с народни средства


22 Януари 2015, Четвъртък


Понякога силният стрес предизвиква появата на заболяването

Автор: проф. Христо Мермерски

Гастритът е болест, изразяваща се във възпаление на лигавицата на стомаха. Това е най-често срещаното заболяване на храносмилателната система. Нелекуването му може да доведе до образуване на стомашна язва.
Гастритът бива остър, свръхостър, хроничен и атрофичен.
Острата форма на това заболяване се причинява най-често от консумацията на люти, солени и кисели храни, в които са добавени лютият и черният пипер, горчицата, както и от концентрираните алкохолни напитки.

Друга предпоставка за появата му е яденето на голямо количество твърда и трудносмилаема храна, както и преяждането.
Свръхострият гастрит се среща най-често в по-късна възраст, главно при мъжете.
Хроничният се характеризира с повишена киселинност и по своята клинична картина прилича много на язвената болест. Симптомите са отново киселини в стомаха, оригвания след нахранване, тежест, а понякога и болка „под лъжичката“, парене, сутрешно повръщане.

Атрофичният гастрит е крайният стадий на хроничния и представлява устойчиво заболяване на слузната обвивка на стомаха.
Гастритът може да е резултат и от инфекция, навлизане на жлъчен сок в стомаха, злоупотреба с алкохол или от определени лекарства и храни, нездравословното хранене и наследствена предразположеност. Силният стрес също може да отключи симптоми на гастрит.

Лечение с природни средства

Рецепта 1 (Маргарита Таргова, Варна): Лой от младо агне се разтопява. Когато изстине, правят се зрънца от нея (топчета, колкото грахово зърно), като вътре в тях се слага по 1 зрънце сакъз. Приема се по 1 топче на гладно всяка сутрин в продължение на 30 дни. След 20-я ден се пие минерална вода, с която се правят промивки на червата.

Рецепта 2 (Величка от Пороище): Всяка сутрин в 1 к.ч. „Узо“ се слага малко мед и се изпива. В разстояние на три седмици гастритът изчезва.

Рецепта 3 (Величка Терзийска, Пловдив): Смесват се равни части гръцки зехтин и мастика. Взема се по 1 ч.л. преди хранене. Тютюнопушеното е противопоказно при това лечение.

Рецепта 4 (за гастрит с понижена киселинност): В 150 мл ракия се поставят 100 г начукани чеснови скилидки и се оставят така да киснат 14 дни, след което се прецеждат. В половин чаша прясно топло мляко се отмерват 25 капки от настойката. Пие се 4 пъти дневно преди хранене. Лечението трае 3 до 6 месеца.

Рецепта 5 (също при понижена киселинност на стомаха): Пие се сок от бяло зеле по половин чаша 3 пъти на ден 1 час преди ядене, леко затоплен. Сокът да се пие веднага след изстискването на листата.

Рецепта 6 (Жана Ангелова, Димитровград): В трилитров буркан се слага 2,5 л слаба ракия. Добавя се една наситнена връзка джоджен и 1 кг захар. Стои 40 дни на слънце, като се разбърква всеки ден. Като се разтвори напълно захарта, прецежда се и се пие по 1 с.л. три пъти дневно 30 минути преди храна.


Две рецепти за прочистване на организма

За обезвреждане на паразити, бактерии
Вземат се три средно големи глави чесън, три средно големи глави кромид лук, 3 с.л. настърган корен от джинджифил, 3 с.л. настърган корен от хрян, три люти чушлета. Чесънът лукът и чушлетата се нарязват на парченца, слагат се в буркан, прибавят се настърганият хрян и джинджифил и се заливат с домашен оцет. Бурканът се затваря и стои така четиринадесет дни.

След това сместа се прецежда и се приемат по 3 с.л. 3 пъти на ден преди или след хранене. Не се изпива обаче направо, а се жабури в устата и чак тогава се гълта.
Настойката се съхранява на тъмно и хладно. Ако е нужно, дозата се повтаря.
Едновременно с прочистването с тази рецепта се лекуват цистит, трихомоноза, хламидии, кандидоза, обезврежда вирусите и възпрепятства настаняването им в организма.

За основно очистване на организма

Набавете си 15 средно големи по размер лимона, но съвсем свежи, с лъскава кора, 12 глави свеж чесън, 1 кг чист мед (трябва да сте сигурни, че е такъв, 400 г пресни орехови ядки и 400 г покълнали пшеничени семена.
Чесновите скилидки се смилат заедно с ореховите ядки и покълналите семена, така че да се получи еднородна смес. След това се смилат 5 лимона заедно с корите, но без семките, които също се прибавят към сместа.

Останалите 10 лимона се изстискват и също се добавят. Всичко това се залива с меда и се бърка, докато добре се хомогенизира.
Смесването трябва да става в емайлирана тенджера.
След като сместа е готова, налива се в големи буркани и те се поставят в хладилника. След като престоят там 3 дни, могат да се ползват.
Като профилактично средство и срещу леки болести се вземат по 1 – 2 с.л. 3 пъти на ден 30 мин. преди ядене

При по-тежки заболявания (особено ракови) се приемат по 1 – 2 с.л. на всеки два часа.
С това уникално лекарство се лекува сърцето и се очистват кръвоносните съдове, буквално се обновява имунната система, прочистват се черният дроб, бъбреците и цялата отделителна система, също така – храносмилателният тракт. Подобрява се дейността на мозъка и паметта, забавя се развитието на атеросклерозата, предпазва от инфаркт и инсулт, както и оздравява хора, прекарали тежки операции и заболявания. Освен всичко друго, това е и най-доброто лекарство срещу рак на гърдата и други видове рак.


В категории: Здраве , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ваня
30.01.2020 18:17:42
0
0
Ас също имам гастрит и във момента ме боли усещам ка нещо ме реже от вътр
1
Цвета Драмчева
31.03.2019 10:19:16
0
0
Рецептата ми хареса,ще я направя,ще се излекувам.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки