Патриотите обявиха приоритетите си за 2015 г.


Патриотите обявиха  приоритетите си за 2015 г.
„ДПС си позволява флирт с ислямската религия за своите антибългарски цели“, категоричен е Красимир Каракачанов
16 Януари 2015, Петък


Депутатите от ПФ ще предложат промени в изборното законодателство и мерки за справяне с демографската криза


На първото заседание на Народното събрание на 14 януари в специална декларация на родолюбивата коалиция, прочетена от лидера на ВМРО-БНД и председател на Патриотичния фрон Красимир Каракачанов, парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ изложи своите приоритети в законодателната си дейност през 2015 г. 

От нея става ясно, че патриотите ще предложат редица законопроекти и инициативи, свързани с промените в изборното законодателство, доизграждането на защитното съоръжение на границата с Турция с цел отслабване на миграционния натиск върху страната ни; реформи в енергетиката, справяне с битовата престъпност, битката срещу монополите, подкрепа за малките и средни предприятия и законови мерки за справяне с демографската криза.

Лидерът на ВМРО добави, че Патриотичният фронт ще продължава да отстоява и позицията си за изваждане на ДПС от властта.
„Партията на Лютви Местан вместо да защитава малцинствата, както претендира, ги използва за масова търговия за купуване на гласове, а същевременно с това работи за неоосманизма на Реджеб Ердоган и Турция. ДПС е най-популистката партия, която си позволява флирт с ислямската религия за своите антибългарски цели“, категоричен бе Красимир Каракачанов.

ДЕКЛАРАЦИЯ
на парламентарната група на Патриотичния фронт

 
След 7 януари ние живеем в една друга Европа. Нападенията в Париж изтриха една нелепа илюзия, която ни натрапваха от няколко десетилетия. Илюзията на прехваления мултикултурализъм, на псевдолибералния модел.
Да, стреляха по словото, но стреляха всъщност срещу една суверенна държава – флагман на Европейския съюз. Стреляха по нашата цивилизация, базирана на християнските ценности и толерантност.

Това можеше и да не се случи, ако всички онези политици, които тази неделя се стекоха в Париж, за да покажат своята солидарност с Франция, години наред не се правеха, че не виждат какво се случва в Близкия изток. Там бяха избити над 100 хиляди мирни мюсюлмани, над 1 млн. християни в Ирак и Сирия бяха прогонени от родните им места като църквите и домовете им планомерно се унищожаваха. Цените на петрола и газта бяха по по-важни от човешкия живот и достойнство. Това лицемерие е истинската причина за случилото се в Париж и днес опасността от други терористични нападения в Европа е изключително голяма.

Наближават 100-те дни толеранс, които обществото традиционно дава на всеки парламент и ново правителство. За съжаление Народното събрание отново се превръща в арена на междупартийно боричкане, демагогия и обиди, а българският народ очаква депутатите най-после да прочетат какво пише на сградата на парламента – „Съединението прави силата“!

Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО, подкрепи създаването на правителство срещу ясно поети ангажименти за създаване на управленска програма, в която не само да бъдат набелязани реалните проблеми на България, но и да започнат действия за тяхното решаване. Патриотичният фронт очаква най-късно до края на януари тази програма да бъде представена и да започнат стъпки за нейното осъществяване.
Основните приоритети на правителството и Народното събрание през 2015 г. според ПГ на Патриотичния фронт са:

1. Продължаваме да настояваме за пълното изваждане на ДПС от властта.
2. Промени в изборното законодателство и въвеждане на задължително гласуване с цел ограничаване на купения етнически и корпоративен вот.

3. Патриотичният фронт е против увеличение на цената на тока – очакваме резултатите от ревизията в енергетиката, която настоящото правителство обеща да направи - едно от условията за подкрепата ни. Очакваме и ще изискваме конкретни действия за предоговаряне на споразуменията с т. нар. „американски централи“ ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и 3, изключване на заводските централи и на неефективните топлофикации от цената на тока, стягане на финансовата дисциплина в държавните енергийни дружества и намаляване на загубите в Националната електрическа компания. Нови преговори с Русия и нови, по-справедливи, цени на газа за България. В тази връзка ще направим своите предложения за промени в Закона за защита на конкуренцията и Закона за енергетиката. Патриотичният фронт смята, че е необходимо по-широко гражданско начало и контрол върху дейността на монополите и ще търсим законова регламентация за това.

4. Да бъде овладян засиленият миграционен натиск спрямо България чрез довършване на преградните съоръжения по българо-турската граница. Патриотичният фронт не приема аргументите за липса на средства за доизграждане на преградните съоръжения и прилежащата й пътна инфраструктура. Похарчените средства ще бъдат изплатени само за една година, ако спестим парите, харчени за издръжка на нелегалните имигранти и командировъчните на изпратените от вътрешността на страната към границата полицаи.

Смятаме за нелепи споровете между институциите кой следва да охранява границата ни. България трябва да използва всякакви сили, за да ограничи опасността. Не може да има никакви скрупули по темата за използване на армията.
Напомняме чл. 132 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, според който въоръжените сили изпълняват задачи по охрана и отбрана на обекти от критичната инфраструктура.

5. Патриотичният фронт ще продължава да настоява правителството да приеме национална програма за противодействие на битовата престъпност, която продължава да е бич за стотици хиляди българи, живеещи в малките населени места. Държавата трябва да се справи с вилнеещите групи асоциални елементи, които се чувстват безнаказани и унищожават плодовете на чуждия труд, ограбват имуществото на гражданите и издевателстват над беззащитните възрастни хора.

Патриотичният фронт вече направи заявка за изготвянето на подобна Национална програма, която да съчетае усилията на Прокуратурата, МВР и Министерство на правосъдието и ще бъде катализатор за създаването й. Ние, съвместно с въпросните институции, ще започнем дебат за разширяване обхвата на неизбежната отбрана, така че там където институциите са безсилни, хората да могат да защитят сами живота, честта и имота си.

6. Патриотичния фронт ще предложи промени в законодателството с цел освобождаването на малките и средни предприятия от режима на ограничения и ненужно завишени нормативни изисквания, поставящи го в зависимост от рекета на контролните органи. Ще предложим решение за проблема с дългогодишния рекет от страна на чуждите търговски вериги над българския производител. Не можем да разчитаме на подем на дребния и среден бизнес без реформа в банковата система, която да направи кредитите по-достъпни, и обуздаване алчността на голяма част от кредитните институции - законът трябва да гарантира справедливо разпределение на риска между кредитодател и кредитополучател.

Същото се отнася за частните съдебни изпълнители, чиито действия и такси често не дават никакъв шанс за бизнеса и на обикновения гражданин да продължат дейността си и така да изплатят задълженията си. В тази връзка подготвяме и ще внесем промени в ГПК.

7. Усилия за справяне с демографския проблем ще бъдат другият важен акцент в работата ни в Народното събрание, защото българите сме сред най-бързо изчезващите нации в света, изпреварваме по смъртност Афганистан, Ирак и Сирия, а по раждаемост сме на 220-о място сред 240 страни. Записахме в правителствената програма, че ще бъде създадена работеща стратегия за разрешаване на този най-важен за нацията ни проблем, настояваме да бъдат направени първите стъпки в тази посока.

Започваме консултации за подкрепа на предложението ни за промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, което ще позволи на работещите родители да усетят държавната грижа не с 20 лв. ефект годишно, а с 20 лв. месечно. Това ще доведе до създаване на действащ механизъм за подкрепа на семействата, които отглеждат децата си с грижа, социализират ги, грижат се за обучението им, а същевременно работят, внасят данъци и осигуровки и така допринасят за бюджета.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
zad kulisite na kapitana made
18.01.2015 15:08:39
0
0
demografskata krisa moshem da reshim kato balgarite i balgarkite koito iskat da imat deza imat redovni pregledi pri urolosi i ginekolosi ne polsvat preservativi ,spirali ,tabletki i se hranjat zdravoslovno s hrani i bilki koito podsilvat potenziata i fertilnosta i kato im se garantira na zdravo rodeno dete edna summa ot 10 hiljadi evro i tristaen apartament s nisak naem pri 3 deza .
AZ ZA MOITE HUMANNI SAVETI HONORAR KONSULTAZII PARI NE ISKAM NO I NE DAVAM .
I AKO NJAKOI MISLJAT SHE KITAJZITE ILI JAPONZITE ILI TURZITE ILI ZIGANITE ILI DRUGI NARODNOSTI SE OKASHAT VINOVNI ZA NISKATA RASHDAEMOST V BALGARIA TO
DA SE DOPITAT DO DOKTORITE PSIHOLOSI ,PSIHIATRI ,GINEKOLOSI ,UROLOSI I POLITIKOLOSI I UFOLOSI .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки