Работният им ден


10 Януари 2015, Събота


29 декември 2014 г (понеделник), 15.30 ч. Премиерът Бойко Борисов предпразнично решава да се подмаже на протурската партия ДПС,


като отново повдига въпроса за така наречения „възродителен процес“. Пред журналисти в Министерски съвет даже иска да се търси отговорност от „виновниците“.
„Никой не потърси сериозно отговорност за престъплението „Възродителен процес”. Невидимите, но много тежки поражения в душите на нашите сънародници от турски произход, насилието над тях и техните семейства са превърнати от комунистическата партия в нещо, което сякаш може да бъде изтрито само с един замах“, хленчи Борисов.

След което не забравя да спомене, че именно при първия кабинет на ГЕРБ е приета срамната декларация, с която се признава „възродителният процес“ и бяха обслужени интересите на Турция и ДПС: „Към края на 41-то Народно събрание с мнозинство на ГЕРБ бе приета декларация, която осъди „възродителния процес”. Аз се гордея с нея и с безусловното осъждане на всякакви прояви на ксенофобия и националпопулизъм.“ Явно премиерът си оставя „вратичка“ за коалиция с хората на Лютви Местан.

30 декември (вторник), 12.00 ч. От ДПС веднага реагираха на протегнатата ръка на Борисов с нови нелепи нападки срещу „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ и заплаха от нови избори. Местан размаха пръст пред медиите: „Патриотичният фронт дълбоко в себе си е откровено ксенофобска партия. Участието на коалицията в управлението е ксенофобският воденичен камък на врата на Бойко Борисов и затова не е възможно да има успешно управление“.

От мънкането на вожда на ДПС става ясно и защо в протурската партия са уплашени от родолюбивата коалиция: „Как ще бъде назован този общ фронт на патриоти и реформатори? Възможностите са най-различни – реваншистки, защото нямат различия по отношение на едни списъци с имена на хора, които трябва да бъдат изтръгнати от властта.” Тоест, хората на ДПС във всички нива на управлението.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки