Защо проф. Танев стана министър? За да се фука...


Защо проф. Танев стана министър? За да се фука...
10 Януари 2015, Събота


„Образованата“ простотия на „умните и красивите“ може да затрие държавата

Автор: Стефан Солаков

Помним ги от площадите през миналата година, когато се надпреварваха да ни убеждават, че е крайно време на власт да дойдат успелите, умните и красиви българи, незнайно защо пренебрегнати от т. нар. политически класа у нас. Е, случи се и това чудо и днес по всички клонки на управленческата елха накацаха тези сладкопойни птици, претендиращи, че са каймакът на съвременното българско общество.

Някои от протестиращите гении седнаха в топлите министерски кресла, други трайно се настаниха в телевизионния ефир и с ловкостта на панаирджийски шамани започнаха да ни убеждават, че демокрацията окончателно е победила в нашите географски ширини, че Брюксел и Вашингтон вече ни обичат, а реки от мед и масло са готови да потекат към измършавялото ни Отечество.
Коледните и новогодишни празници успяха да откъснат политическите кърлежи от снагата на обеднелия и обезверен народ и да ги пратят на екзотични почивки далеч от „демократизираната“ вече България.

Но, както понякога се случва, антрактът се оказа значително по-интересен, отколкото основното представление. На сцената излязоха някои неподозирани таланти на родното политическо кабаре.
Наскоро изгрялата шоу звезда проф. Тодор Танев заблестя още по-ярко с неповторимите си скечове в областта на образованието и науката, на които, впрочем, той е върховният водач в правителството на Бойко Борисов.

След като изпрати старата година с незабравимите си коментари, приравнили световноизвестни учени като Ломоносов, Фредерик Жолио-Кюри и Асен Златаров с „кръгли нули“, министърът на българското образование нахлу с шут в 2015-а като заяви на всеослушание новите си гениални прозрения.
Между които и твърдението, че френският пълководец и император Наполеон е бил „гола вода“, защото се е вземал прекалено на сериозно и най-вероятно това му е изиграло лоша шега. За сравнение фамозният професор и сегашен министър посочи себе си и скромно подчерта, че за разлика от Бонапарт, господин Танев е обратен... т. е. не се взема на сериозно.

На сериозно не се вземат и мнозина от обитателите на психодиспансерите в Курило, Карлуково и четвърти километър, въпреки че и там гъмжи от двойници на Наполеон Бонапарт. Напоследък, поради липса на средства, много от тези приближени до Бога „деца на менталната зависимост“ бяха пуснати в безсрочен отпуск и очевидно са се смесили безпрепятствено с и без това лудналото население на нашата страна, останало извън оградите на „душевните“ заведения.

Тук е моментът да се запитаме: кой би им попречил да проникнат и до най-високите етажи на властта, където обстановката и героите отдавна напомнят за култовия филм на Милош Форман „Полет над куковиче гнездо“.
Преди време днешният министър-председател Бойко Борисов гениално предрече, че настъпва ерата на повсеместната простотия и издигна лозунга за обединение на простите хора в днешна България. Не пропусна лично да се присъедини към новото движение с уговорката, че именно той ще поведе легионите на съвременната българска простотия.
Речено – сторено. Керванът потегли с учудваща скорост, за да стигне през последните месеци до върховете на изпълнителната власт.

Професор Танев „проходи“ като публична личност в ТВ СКАТ, където му дадохме възможност да изложи в „Телевизионен форум“ своите възгледи за стопиране на всеобщото опростачване както на политиците, така и на някои отделни прослойки от нашето общество.
Сегашният министър направи впечатление на смислен човек, който усеща недъзите на т. нар. преход и си дава сметка колко е опасно този процес да продължава и в бъдеще. Оказа се, че това е обикновена мимикрия, при която мнозина „говорещи глави“ от телевизионния екран се опитват да си създадат обществен образ, напълно обратен на истинската същност на саморекламиращата се особа.

След като вилня из училищата на Северозападна България и сериозно уплаши местните учители (за радост на скучаещите ученици), министър Танев се обяви за велик импровизатор, готов незабавно да повиши заплатите на даскалите до... 2500 шекела!?
В главата на смахнатия професор очевидно цари пълна бъркотия щом е решил да плаща на учителите с израелска валута. Това объркване бе забелязано от по-наблюдателните анализатори още преди месец, когато те с учудване разбраха, че министърът на образованието е назначил в политическия си кабинет представител на израелтянското вероизповедание.

В същото време министър Танев отправи недвусмислени заплахи към арменци, евреи, маджари и други етноси, обещавайки им да ги „мачка до пълното им омекване“.
За голяма изненада издънките на странния министър намериха подкрепа сред някои псевдоинтелектуалци, запомнени от нашето общество главно заради изповядването на пещерен антикомунизъм.
Всички те скочиха да ни убеждават, че лудналият Танев всъщност е един съвременен Распутин, ненавиждащ руския царизъм и произтеклите от него исторически последствия.
„Сините талибани“, които навремето бутнаха мавзолея на световноизвестния българин Георги Димитров, днес отново вършеят из публичното пространство и рушат със сладострастно невежество националната памет на българския народ.

Подобно на своите адаши в Афганистан, които взривиха безценни статуи на Буда, нашите десни „революционери“ цапат с боя и обезкостяват всичко, което им напомня, че някога България е живяла и без тях, като е отделяла внимание и значителни средства за обединението на нацията под знамената на общите патриотични идеали.
„Образованата простотия“ не е патент единствено на Министерството на образованието. Преди дни научихме, че режисьорът Александър Морфов е бил назначен за директор на Народния театър.

Заповедта е подписана от министъра на културата Вежди Рашидов. Същият този, заради когото самият Морфов хвърли преди месец оставка, заявявайки че с такъв министър и с такъв премиер културата у нас бял ден няма да види. А сега де, къде изчезна чутовният гняв на интелектуалеца Морфов? Или всичко е било най-обикновена поза за привличане на общественото внимание?
Шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев се опита по изключително арогантен начин да защити политическото боядисване на Морфов с необходимостта някой все пак да осигури заплатите на „народните“ артисти.

Той, режисьорът, нищо не разбира от администрация, но се бил жертвал заради колегите, твърди Ачо Циганинът в качеството си на шеф на артистите, а смаяният Милен Цветков мига на парцали и не знае как да отговори на политическата наглост, демонстрирана от господин Мутафчиев, активен участник в отбора на българската простотия, ръководен лично от премиера Борисов.

Така върви светът! Безсмъртната максима на древните римляни многократно се повтаря през изминалите векове.
За съжаление у нас светът върви наопаки и както ни поучава веселякът професор Танев важното е да не вземаме нещата около нас на сериозно. И най-вече кабинетът, който днес ни управлява и който издигна човешката простотия във висша форма на обществено подражание.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
тома невернии.
15.01.2015 07:44:10
0
0
МНОГО ГОДИШНИЯТ МИ ЖИВОТ СЪМ СТИГНАЛ ДО ЗАКЛЮЧЕНИЕТО ,ЧЕ КОГАТО ПРЮЯТ МНОГО ПО Д ДЕН ЧОВЕК ЗНАЧИ ЧЕ Е АЗАЛ ИСТИНАТА, .СИГУРНО СЕ ИЗОПАЧАВАТ ДУМИТЕ МУ.НЕКА ТОЙ ДА КАЖЕ ПРЕДИЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАКВО Е КАЗАЛ АМНЕПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ,НА КОИТО НЕ ВЯРВАМ НИТО ЕДНА ЛУМА.''НАРОДА Е КАЗАЛ КАТО СЕ НАБИВА В ГЛАВАТА НИ ,ЧЕ ЕДНО КУЧЕ Е БЯСНО ,ТО ДА НЕМЕ БЯСНО ЩЕ ПОБЕСНЕЕ..
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки