Лъжливи патици около изчезването на бившия шеф на ДАНС


Лъжливи патици около изчезването на бившия шеф на ДАНС
Чудно е и непонятно къде този толкова благ човек е сгазил лука Снимка: novinar.bg
09 Януари 2015, Петък


Появи се интервю с нарочената за негова любовница Теодора Кондова, която е в България и няма представа къде е Сертов

Автор: Огнян Марков

Петко Сертов изчезна на 5 декември миналата година година. Към настоящия момент се смята за „установено“, включително и чрез запис от видеокамера, че същия ден, след като бил изтеглил от банкомат 4000 или 8000 лева, около 18,30 часа той е напуснал България в посока Гърция с автомобил, който сам управлявал.
Две седмици по-късно, на 20 декември 2014 г., гръмна новината, че Сертов се е регистрирал в хотел „Нана“ в квартал “Лариса” на Атина.

Веднага след Нова година медиите пък раздуха информацията, че бившият шеф на ДАНС е организирал бягството си от България след скандал със съпругата си Емилия. Драмата се състояла в това, че бившият шеф на ДАНС си имал отдавна интимна приятелка на име Теодора Кондова, с която поели да дирят щастието си по белия свят.
От всички тези факт безспорен явно е само един – този, че родното МВР издирва с помощта на Интерпол бившия шеф на ДАНС. Всичко останало досущ прилича на приказката на лъжливия ловец от „Кавказки народни приказки“.

На 7 януари 2015 г. в сайта Lentata се появи интервю на журналистката Мария Маркова - Марчела с въпросната сертова любовница. Интересните моменти в него са, че Теодора в момента е при семейството си в България, че никога не е била интимна с Петко Сертов и че той е един от най-добрите приятели на вуйчо й.
Колата, с която се твърди, че Сертов е преминал границата с Гърция - светлосив „Опел Астра“, регистрационен номер СА 2987 РМ, наистина е нейна, но тя била му била дадена да я кара. При това още преди три години.

Относно изтеглените пари пък се знае, че банкоматите у нас обикновено пускат само по 400 лева на едно теглене. Така че, ако Сертов наистина е изтеглил 4000 или 8000 лева, то трябва да е стоял цял час пред машината за пари, което би направило впечатление на охраната на банката
От друга страна пък, да почваш нов живот с млада и хубава приятелка с 8000 лева в джоба също не изглежда логично.

Появата на издирвания в атинския хотел
Там той по данни на МВР останал два дни, разхождал се из града, вечерял в таверната на хотела и охотно разговарял с хората на гръцки или английски език.
Тук има поне две странности. Първата е, че човек, който бяга, обикновено се крие. А да се мотка той така безгрижно на 600 км от българо-гръцката граница в продължение на цели два дни си е чиста лудост и също не се връзва с никаква логика.
Най-малко пък така би постъпил такъв професионалист-контраразузнавач, какъвто безспорно е Сертов.

По-интересна обаче е втората странност. Родното МВР твърди, че за да бъде прекратено издирването му, трябва да бъде установено местонахождението му. Ама нали това става - на 20 и 21 декември 2014 г. той е засечен в атинския хотел „Нана“. „Не“, казват обаче от нашите служби. Трябвало да покаже личната си карта в най-близкото полицейско управление в Гърция и тогава вече издирването му наистина ще бъде прекратено.
Спор няма, наистина е така – по простата причина, че тогава Сертов ще бъде задържан, след като е търсен чрез Интерпол. Друг вариант няма.

А най-вече от всичко това не става никак ясно защо нашето МВР така усърдно издирва човек, който не е извършил никакво престъпление на наша територия?

Странностите не свършват дотук.
Международният паспорт на Петков Сертов се оказва в дома му. Не изглежда никак логично човек, който смята да почва нов живот с млада изгора, при това по възможност по-далеч от родните граници, да не вземе със себе си този документ.
И телефоните си оставил в къщи човекът, нищо че те се изключват, че сим карти и идентификационни номера на апаратите се сменят...

Ясни са обаче няколко неща. Професионалист като Сертов би организирал евентуалното си бягство много по-прецизно. И не би се застоявал така очевадно 48 часа в атински хотел. Още по-малко пък би теглил голяма сума от български банкомат.
Сертов не е излязъл дома си по своя воля. Защото всички така добре документирани факти от банкомата и хотела могат да са просто подходяща дегизировка на друг човек с неговите документи и с цел търсенето да се запрати в грешна посока.
Не се знае и дали въобще е напуснал страната. Може просто да е преместен на някое друго място. Над или под земята...

И тук идва място за това какво е мотивирало неговото евентуално отвличане и още по-евентуално убийство. В комерсиалното общество, в което живеем, причините за това за човек като него могат да бъдат само две – пари или информация. Доколкото обаче информацията е много по-скъпа от всякакви финикийски знаци, по-вероятно е да е второто.
А информацията е или такава, която някой иска да измъкне от него, или пък, обратното, която на някого никак не му се иска да изплува в публичното пространство.

Всичко това, разбира се, при положение, че априори отхвърлим версията Сертов да е агент на чуждо разузнаване, което сега го е прибрало, за да го спаси от провал или пък да го накаже за някоя неприятност, която той му е причинил.
И бедата е само в това, че може би никога няма да научим каква точно е истината.


Хотел „Нана“ в Атина, където се твърди, че Сертов бил отседнал

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки