Един солен ден в лагуната


Един солен ден в лагуната
Георги Драгиев е намерил красотата на Южната част на лагуната
21 Декември 2014, Неделя


Двадесет и двама майстори на обектива газят във вода в търсене на перфектния кадър

Автор: Веселин Максимов

Двадесет и две снимки от общо деветима автори бяха отличени във фотоконкурса „Един солен ден в Атанасовско езеро”, който беше организиран от Българско дружество за защита на птиците по проект „Солта на живота”. Всички майстори на обектива, които газиха солената лагуна, за да покажат нейната красота, са членове на Бургаската фотографска асоциация.

От купищата наснимано през целия ден те избраха общо 50 снимки, които отидоха на последна селекция. Именно сред тях журито избра тези 22, достигнали до края.
Тричленната комисия се изрази официално: „В тези снимки  фотографите са успели да усетят характера на плитката лагуна и с помощта на обективите си да запечатат най-отличителните й черти”.

Напук на обичайния спортен регламент, на първо място се класираха не един, а двама души. Те са Георги Драгиев, заснел уникална картина в южната част на Атанасовското езеро, и Александър Стоянов, уловил в кадър детайли на характерни елементи от лагуната.
На второ място е черно-бялата снимка на Етелка Пирева, показваща купчина сол от северната част на езерото.

Освен трите класирани за награда фотографии, останалите също ще имат почетна съдба. Част от тях ще намерят място на страниците на календара на Българска фондация Биоразнообразие за 2015 г.
По правило той е посветен само на един вид животно или растение.
Този път по изключение годишникът ще показва спиращи дъха моменти и обитатели на едно от най-красивите езера в България, което не се намира високо в някоя планина, а именно непосредствено до морето – на територията на град Бургас.


Александър Стоянов – характерни елементи и обитатели Купчината сол на Етелка Пирева е на трето място

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки