Въпреки всичко, вярваме в светлото бъдеще на България


Въпреки всичко, вярваме в светлото бъдеще на България
А Борисов отлетя в Берлин, за да поплаче на рамото на Меркел за пореден път...
20 Декември 2014, Събота


Рано или късно днешните абсурди ще бъдат забравени в миналото

Автор: Стефан Солаков

Отдавна е известно, че сме държава на големите абсурди. Не минава ден без да бъдем изненадани от поредната щуротия, сътворена в любимото ни Отечество. Напоследък тези „изненади“ направиха сериозна заявка за първите места в надпреварата за рекордите на Гинес, което е безспорен знак за неизчерпаемата байганювщина по нашите земи.

Един чернокож момък от Гана, превърнал се в любимец на мнозина българи с непринудения си характер и очевидните симпатии към нашата страна, за малко не стана жертва в софийския зоопарк, където тигърът Мърдок се разходи като на шега сред ужасената тълпа от родители и деца, дошли да се порадват на уж строго охраняваните диви животни.

Ганаецът Кофи с присъщото му чувство за хумор разказа, че за момент си представил трагикомичния абсурд да бъде изяден от кръвожаден тигър не в родната джунгла, а тук, в центъра на европейска София, и то пред очите на десетки сеирджии, познаващи го като шоумен от синия екран.

Мнозина българи се намират в почти аналогична ситуация на тази, в която попадна храбрият ганаец. Вместо от диво животно, животът и здравето им са застрашени от дивите порядки, които властват в обществената джунгла, наречена България. Почти всеки божи ден ние, българите, треперим пред неизвестността, криеща зловещи изненади, които са способни да срутят и последните прегради пред масовото влудяване на напрегнатите до краен предел наши сънародници.

Най-новият сюрприз поднесоха храбрите депутати от управляващата коалиция, които отново се опитват да „подарят“ на държавата едни 8 млрд лв., скътани в частните пенсионни фондове.
Подчертавам „отново“, защото веднага си спомних за Симеон Дянков, опитвал се по аналогичен начин да прехвърли тези фондове към буксуващия бюджет на първото правителство, оглавявано от Бойко Борисов.

Сегашните „приватизатори“ този път са измислили хитър трик, за да прикрият задните си помисли, чиято очевидна цел е да реанимират задъхващия се от недоимък Национален осигурителен институт (НОИ), намиращ все по-трудно пари за пенсиите на над два милиона възрастни българи.
Стигна се до вулгарни дискусии в сутрешните телевизионни програми, където синдикалисти, предприемачи и „експерти“ се ругаят като цигани от „Столипиново“ и нагледно демонстрират пред милионите зрители пълното безсилие на т. нар. елит да управлява България.

В социалния диалог, а всъщност ожесточена крамола от най-просташки кръчмарски вид, се включи и премиерът Бойко Борисов. Чул-недочул за същността на новите предложения за промени в пенсионната система, министър-председателят се изрепчи на джафкащите се опоненти и с „дамоклев меч“ разсече „гордиевия възел“ на очакваните реформи – замрази пенсионната възраст за още една година.
С този бушуващ от популизъм недомислен акт премиерът си осигури управленческо спокойствие за сметка на здравия разум, предполагащ дългосрочно решение, а не укриване зад паравана на „добрия бате Бойко“, милеещ за хората от улицата, откъдето и самият той прескочи в голямата политика.

На всички би трябвало да е ясно, че само повишаването на пенсионната възраст, както и на осигуровките, би могло да спаси тази социална система, от която зависят препитанието и животът на възрастните хора у нас.
Шмекериите с отлагането на този парлив проблем още повече ще нагнетят общественото напрежение и в крайна сметка може да взривят и без това нестабилната конструкция на днешната ни държава.

Възприел тактиката на зимуващия хайдутин от времето на Османската империя, премиерът Борисов възнамеряваше да се укрива в резиденциите до пукването на пролетта, с надеждата да му се размине горчивата чаша от първите месеци на безличното управление на ГЕРБ и Реформаторския блок. Екстремните обстоятелства обаче нарушиха мечешкия сън на бате Бойко и го принудиха отново да яхне отдавна окуцялата кобила на безпочвения популизъм.

Коварният номер на Кремъл, натопил България до самото дъно на енергийния ад, принуди Борисов да разтвори отново съдрания чувал с лъжи и безсрамни обвинения към всички извън неговия тесен кръг от управленчески калинки.
След като оплю предхождащите правителства и ги натовари със собствените грехове за икономическия провал на държавата, господин премиерът навлече бялото пардесю на абсолютната невинност и отлетя за Берлин, за да поплаче на рамото на кака Ангела.

За разлика от предишните му визити, този път Германия показа, че вече не вярва на герберските сълзи и че лидерът на днешното българско ръководство ще трябва да смени коренно стила, с който управлява балканската си държавица.
Прихванал от подлия навик на турската партия у нас да клепа България на международната сцена, премиерът Борисов се опита да натопи в Берлин доскорошното си другарче от Европейската народна партия Виктор Орбан, представяйки го като маша на Кремъл и в същото време изтъквайки верноподаническите си чувства към Германия, ЕС и изобщо към всички противници на руската политика спрямо западния алианс.

Накратко казано, България и нейното сегашно държавно ръководство за сетен път демонстрираха, че сме последната дупка на европейския кавал, а с поведението си в условията на сложната геополитическа обстановка сме напълно безпомощни и лишени от здрав разум.
Доказателствата в тази насока валят почти всекидневно с активното участие и на други „герои“ от кабинета „Борисов”. Преди дни лейди Меглена Кунева, вицепремиер и лидер на Движение „България на гражданите“, изстреля в общественото пространство поредното безумие, родено в болезненото съзнание на фалшивата днешна десница, добрала се до отговорни постове на административното управление.

Според Кунева, ако нещата се развиват благоприятно под мъдрото ръководството на Борисов и компания, догодина България щяла да прескочи заветната граница, наречена Шенген. С много купешки думи мадам Кунева всъщност разкри, че нашето робско поведение към чиновниците в Брюксел би могло да бъде възнаградено и с малко повече вазелин да бъдем пробутани през тесния тунел към истинския свободен свят на европейското партньорство.

„Оптимизмът“ на госпожа Кунева е в пълен синхрон с раболепното поведение на премиера Борисов и с неговите опити да българизира Европейския съюз чрез подлярските маниери, придобити в уличните битки с хулиганите в Банкя.
За съжаление в областта на висшата политика подобни способи отдавна са изхвърлени от употреба, а ретро-пинизите на нашенските политически чобани могат само да извадят очите, вместо да изпишат веждите на националното ни достойнство.

Накрая нека поне в оставащите дни до светлите празници да преглътнем горчивината от некадърните ни управници и да си пожелаем повече късмет през новата 2015 г. И най-вече още по-крепко здраве, както и чувство за хумор, които ще ни трябват в борбата срещу сенките от миналото, все още владеещи мозъците и сърцата на голяма част от българското общество.
Нова година, нови надежди и нови поколения от млади оптимисти, които ще спасят Отечеството от безпътието и робската зависимост. Наздраве!


В категории: Коментари , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
написал без омраза .обективно
28.12.2014 09:53:37
0
0
Г-Н СОЛАКОВ.НАЙ СТРАНИ ОТ ПЕТ ВЕА СА ОТ ЗАПАНА ЕВРОПА/НАУКА,МУЗИКА ИЗКУСВО И ДР,/ВСИЧКИ ДРУГИ КРАДЯХА ОТ ЕВРОПА И СИ ГО ПИШЕХА ЗА СВОЕ/САЩ,РУСИЯ,АЗИЯ,ЛАТ.АМЕРИКА И АФРИКА./ВСИЧКИ ОТКРИТИЯ/ЬЯХА НАПРАВЕНИ ОТ ЕВРОПА.ТОВА НИКОЙ ОБЕКТИВЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ЛА ГО ОТРЕЧЕ.ЗА ПРЪВ ПЪТ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА БЪЛЕМ ЗАЕДНО С ЦИВИЛИЗРВАНА ЕВРОПА.КЪДЕ ОТИВАТ ДА УЧАТ БУДНИТЕ ДЕЦА КЪЛЕ КУПУВАТ ИМОТИ И ВНАСЯТ СИ ПАРИТЕ ЗА ПО СИНУРНО .ПАК В ЕВРОПА И ОТЧАСТИ САЩ.НО НИКОГА В РУСИЯ,АЗИЯ И ДР.ТОВА НЕ ВИ ЛИ ГОВОРИ ЗА НЕЩО..ЕВРОПА ОТ ХИЛЯДА ГОДИНИ ИЗСТРАДА МНОГО ОТ ПРОСТОТИИТЕ СИ И ВОЙНИТЕ И ЗАТОВА ЦЕНИ СВОБОАТА И КУЛТУРАТА.
1
написал без омраза .обективно
28.12.2014 09:53:34
0
0
Г-Н СОЛАКОВ.НАЙ СТРАНИ ОТ ПЕТ ВЕА СА ОТ ЗАПАНА ЕВРОПА/НАУКА,МУЗИКА ИЗКУСВО И ДР,/ВСИЧКИ ДРУГИ КРАДЯХА ОТ ЕВРОПА И СИ ГО ПИШЕХА ЗА СВОЕ/САЩ,РУСИЯ,АЗИЯ,ЛАТ.АМЕРИКА И АФРИКА./ВСИЧКИ ОТКРИТИЯ/ЬЯХА НАПРАВЕНИ ОТ ЕВРОПА.ТОВА НИКОЙ ОБЕКТИВЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ЛА ГО ОТРЕЧЕ.ЗА ПРЪВ ПЪТ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА БЪЛЕМ ЗАЕДНО С ЦИВИЛИЗРВАНА ЕВРОПА.КЪДЕ ОТИВАТ ДА УЧАТ БУДНИТЕ ДЕЦА КЪЛЕ КУПУВАТ ИМОТИ И ВНАСЯТ СИ ПАРИТЕ ЗА ПО СИНУРНО .ПАК В ЕВРОПА И ОТЧАСТИ САЩ.НО НИКОГА В РУСИЯ,АЗИЯ И ДР.ТОВА НЕ ВИ ЛИ ГОВОРИ ЗА НЕЩО..ЕВРОПА ОТ ХИЛЯДА ГОДИНИ ИЗСТРАДА МНОГО ОТ ПРОСТОТИИТЕ СИ И ВОЙНИТЕ И ЗАТОВА ЦЕНИ СВОБОАТА И КУЛТУРАТА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки