Германците се надигнаха срещу ислямизацията на Европа


Германците се надигнаха срещу ислямизацията на Европа
15 000 германци се включиха в протестна акция на „Европейци-патриоти срещу ислямизацията на Запада
19 Декември 2014, Петък


Властите се опасяват от разрастването на сблъсъците между привърженици и противници на  миграционната политика на страната


Вечерта на 15 декември в Дрезден се проведе протестна акция на „Европейци-патриоти срещу ислямизацията на Запада" (Пегида). По данни на полицията в демонстрацията са взели участие 15 000 души. Това е деветата поред и най-масова проява, организирана от Пегида в знак на недоволство от нарастването на мюсюлманската миграция в Германия.
В същия ден в източногерманския град имаше и контрапротест на 5000 чужденци срещу враждебното отношение, проявявано от тях. Те бяха организирани от сдруженията „Дрезден за всички“ и „Дрезден без нацисти“.

За щастие и двете мероприятия минаха без инциденти, но ръководството на правоохранителните органи в Германия се опасява от възникване на мащабни взривоопасни стълкновения  между привържениците и противниците на миграционната политика на властите.
Както съобщава изданието  The Local, в тази европейска страна понастоящем се наблюдава „бързо нарастване числеността на салафитите и едновременно с това има засилване на ксенофобията“.

От германската полиция обръщат внимание и на това, че през тази година рязко се е увеличил броят на ислямистите, които отпътуват от Германия за Ирак и Сирия в подкрепа на организацията „Ислямска държава“. Органите на реда отбелязват, че тези хора може и да се завърнат в Германия, където ще представляват голяма опасност, след като вече са били обучени на убиват и са натрупали опит от участието си във въоръжени конфликти.
Що се отнася до демонстрацията в понеделник, канцлерът Ангела Меркер заяви в Берлин, че в страната има свобода на протестите, но „те не са място за подстрекателство и клевети по отношение на хората, които идват при нас от други страни".

По данни на TNS, почти две трети от германците (65%) са уверени, че управляващата коалиция не отделя достатъчно внимание на политиката във връзка растежа на броя на бежанците и имигрантите в страната и свързаната с това явление тревога у населението.
Едва 28 % от анкетираните не виждат недостатъци в работата на правителството в тази сфера. Освен това всеки трети германец вижда нарастваща ислямизация на Германия и споделя по този начин гледната точка на Пегида, която провежда антиислямистките акции в страната.

Политиците в Германия също не са на едно мнение по въпроса. Министърът на правосъдието Хайко Маас нарече протестите на Пегида „позор". Но пък евроскептична партия „Алтернатива за Германия“ (AFD) открито заявява симпатиите си към тяхното движение. „Повечето от техните искания са легитимни", заяви лидерът на AFD Бернд Луке, който води кампания за по-твърда политика за имиграцията, както и за отхвърлянето на еврото.

Тази година, на фона на големия брой лица, търсещи убежище заради войните в Сирия и Ирак, имиграцията се превърна в гореща тема за Германия. Това е страната, която приема най-много чужденци, в сравнение с всички останали. Очакват се молбите за убежище през 2014 г. да достигнат 200 000, в сравнение с подадените 127 хиляди през 2013-а.


5 хиляди чужденци излязоха на контрадемонстрация

В категории: Международна политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
05.01.2015 08:55:12
0
0
ИСЛЯМА КАТО РЕЛИГИЯ НЕ ПРИЗНАВА ДРУГИТЕ РЕЛИГИИ И ГИ НАРИЧА ДРУГОВЕРЦИ ,РАЯ ,КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТРЕПЕ.ТЕ ДАДЕ СЕ ТРЕПЯТ И МЕЖДУ ТЯХНИТЕ СЕКТИ.А ТЕЗИ ОТ ИЗИЛ ХАЛИФАТА СА НАПРАВО ЧОВЕКОМРАЗЕЩИ ВЕРОВЕ ,А НЕ ЧОВЕЦИ.ИЗБИВАТ ,ЛЕЦА,ЖЕНИ,СТАРИ ХОРА.ТРЯВА ЛРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА ГИ УНИЩОАТ'ДОКАТО НЕ Е КЪСНО.ТУРЦИЯ ИГРАЕ ДВУЛИЧНА РОЛЯ НО И НЕЯ/ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ С ТЯЗНИЯ ЕРДОГАН ЗАКЛЕТИЯ ИСЛЯМИСТ.ТЕ ПРИЗНАВАТ САМО ОМРАЗАТА.,ДРУГО ЧУСТВО НЯМАТ
2
05.01.2015 08:55:11
0
0
ИСЛЯМА КАТО РЕЛИГИЯ НЕ ПРИЗНАВА ДРУГИТЕ РЕЛИГИИ И ГИ НАРИЧА ДРУГОВЕРЦИ ,РАЯ ,КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТРЕПЕ.ТЕ ДАДЕ СЕ ТРЕПЯТ И МЕЖДУ ТЯХНИТЕ СЕКТИ.А ТЕЗИ ОТ ИЗИЛ ХАЛИФАТА СА НАПРАВО ЧОВЕКОМРАЗЕЩИ ВЕРОВЕ ,А НЕ ЧОВЕЦИ.ИЗБИВАТ ,ЛЕЦА,ЖЕНИ,СТАРИ ХОРА.ТРЯВА ЛРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА ГИ УНИЩОАТ'ДОКАТО НЕ Е КЪСНО.ТУРЦИЯ ИГРАЕ ДВУЛИЧНА РОЛЯ НО И НЕЯ/ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ С ТЯЗНИЯ ЕРДОГАН ЗАКЛЕТИЯ ИСЛЯМИСТ.ТЕ ПРИЗНАВАТ САМО ОМРАЗАТА.,ДРУГО ЧУСТВО НЯМАТ
1
Х р и с т и я н и н
25.12.2014 05:03:51
0
0
Ислямистите се организират наново да завладяват чужди земи и богатдтва както в 14 век. Папата направи необходимото. Сега е ред на правителствата на християнските държави, докато не са тръгнали с ятаганите. Това е агресивен и изостанал народ, който с добро няма да се разбере.В името на техния аллах смятат, че ще влезат в рая, ако избият колкото се може повече друговярващи. Циганите са не по-малко опасни, защото са подкупни и са на техните услуги.Защо не се борят за достигане на прогрес и развитие на собствените си земи. Плъзнали са най-напред из Азия да избиват свободолюбивите и цивилизовани древни народи. Трябва да се спрат екстрено!!! Как с днешна дата светът търпи тяхната жестокост към невинните хора в Близкия изток???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки