Скритата приватизация на БДЖ и „Български пощи“


19 Декември 2014, Петък


Преди 2 години започна приватизацията на „Български пощи“ и на БДЖ, което е недопустимо, защото тези две държавни структури са елементи



от националната сигурност на България и от социалните услуги на българите. Тази идея срещна отпор в обществото и, като че ли управляващите се отказаха от нея.
Сега се оказва, че това е било само временно. Новото правителство на ГЕРБ прави така, че все пак да осъществи тази приватизация – тихо и под сурдинка, за да няма шум в медиите и напрежение в обществото.
В Ботевград например, на мястото на всеки служител, напуснал „Български пощи”, не се назначава друг. От 4 пощальонки, сега в града работят само две, така е наредено на началника на РПС – Ботевград.

Виждаме как най-евтините пощенски услуги се унищожават.
В БДЖ има два Холдинга - „Наземна част“ и БДЖ – вагони, като „Товарни превози“ го ползва Христо Ковачки, който дължи над 10 милиона за тази на услуга на Министерството на транспорта и съобщенията.
Всички знаем, че Ковачки е свързан с ДПС, знаем също, че работниците му – миньорите, взимат мизерни заплати за опасния си труд в размер на не повече от 420 лв., знаем и той самият колко е богат.

Ние обаче знаем също така, че в. „Десант“ се чете внимателно от Правителството. Нека г-да управляващите имат предвид, че ние ще се борим за единствените оцелели държавни фирми да ги има и занапред. Защото жп транспортът е евтин, екологичен и е първият елемент от националната  сигурност на България. Няма да допуснем той да бъде съсипан, за да бъде после продаден за жълти стотинка на някоя турска фирма.
Виолета Орманджиева,
Ботевград


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки