Валери Симеонов: Проблемите се решават, като първо се назоват с истинските имена


Валери Симеонов: Проблемите се решават, като първо се назоват с истинските имена
19 Декември 2014, Петък


Нападките срещу нас, че сме ксенофоби идват от шайка безродници и национални предатели, казва лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт

Автор: Интервю на Севдалина Пенева

- Делегация, водена министъра на икономиката Божидар Лукарски трябваше да замине за Русия на 19 декември, за да моли Москва да преосмисли решението си за проекта „Южен поток“. Как ще коментирате този ход на правителството?

- Едно безсмислено упражнение, което не е полезно за България. Изненадан съм от поведението на министъра на икономиката, който, да не забравяме, е кандидатура на Реформаторския блок, където са събрани най-яростните противници на проекта „Южен поток”. Поне в този му вид, в който се опитва да ни го пробута руската страна.
Което съвпада и с личното ми мнение.

Неведнъж съм казвал, че в този си вариант, без никакви финансови ползи за България, проектът е вреден, каквито бяха и проектите „АЕЦ-Белене“ и „Бургас-Александруполис“. Недопустимо е отговорен български държавник да лобира за този проект. Нещо повече, знаете, че ние поставихме въпроса за търсене на съдебна отговорност на всички, нахлупили на България така наречения „Голям шлем”, който буквално ни смачка икономически.
Не съм запознат с детайлите около тази визита на Лукарски, така че в момента само мога да гадая какви са мотивите му да предприеме подобен ход.


- Тези дни Патриотичният фронт излезе с остра декларация срещу циганската престъпност, което разгневи ДПС, а от Българския хелзински комитет (БХК) ви обвиниха в расизъм, нарекоха ви ксенофоби...

- В ДПС и в Българския хелзински комитет, който е филиал на ДПС, са се събрали шайка безродници и национални предатели. Така че последното, което ме интересува е каква глупост са изтърсили те. Специално пък за обвиненията в ксенофобия, вече омръзна това постоянно повтаряне на едни и същи несъстоятелни нападки, че сме против циганите. Не, ние не разделяме българския народ на противопоставящи се и враждуващи етноси така, както правят ДПС и БХК. Особено вторите, които едностранно защитават единствено правата на престъпниците.

Не сме нито расисти, нито ксенофоби. Но пък и не трябва да премълчаваме истината. Напротив, когато има проблем в обществото, той трябва да се назове с неговото истинско име, за да може да се търси решението му. А проблемът с циганската престъпност съществува, колкото и да си заравят главите в пясъка като щрауси от БХК и ДПС.
И първопричината за този проблем не се крие толкова в самия етнос, а в правата, които му се дават от държавата и от такива псевдозащитни организации. Които внушават, че циганският етнос има само права и никакви задължения.

Права да краде, права да ползва социални помощи, без да работи, да не плаща ток, данъци, да получава всичко, което поиска и по възможност на минутата. Ето, това създава психологията на паразита, върху която се изгражда цялата жизнена дейност на част от циганския етнос. Подчертавам думата част, защото съм далеч от мисълта, а и никога не съм твърдял, че това е присъщо за всички цигани. Напротив, една немалка част от тях са пълноценни българи, хора, които достойно работят, изучават децата си и т.н.

Нападките срещу нас са всъщност изтърканото оръжие на всички тези „правозащитници“ и на техните приятели - протурските престъпници от ДПС, които изопачават истината, представяйки Патриотичния фронт като ксенофобска политическа сила с расистка философия. Чувствам се даже омърсен да влизам в обяснителен режим на най-зловредните врагове на българския народ.


- На 17 декември парламентарната група на ПФ проведе срещи с представители на българските синдикати. За какво разговаряхте с тях?

- Основно за пенсионните фондове. На заседанието на постоянната парламентарна комисия по бюджет и финанси народните представители от Патриотичния фронт подкрепиха по принцип на първо четене предложението за избор от българските граждани къде да влагат средствата си за допълнително пенсионно осигуряване. Промените бяха внесени в преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет, като беше направена промяна в Кодекса за социално осигуряване. Тези въпроси обаче не бяха обсъждани до този момент.

Затова, след подробен анализ и запознаване с направените предложения, парламентарната група стигна до извода, че е необходим сериозен обществен дебат по въпросите на пенсионната реформа, както и ясни икономически разчети. Всяко прибързано действие и необмислено решение може да има негативни последици върху пенсионната и финансовата система на страната.

Точно в този контекст бяха и срещите със синдикалистите, от подобно естество бяха и разговорите ни с финансовия министър Владислав Горанов. Получихме различни мнения и затова отново ще се съберем на наше заседание, за да ги обмислим много добре.
Не това е начинът да се реализира сериозна пенсионна реформа. Правилата изискват публикуване на намерения, дискусия и чак тогава законодателна промяна.
Колкото до възрастта за пенсиониране, категорични сме, че тя не трябва да бъде увеличавана.


- Остават броени дни до края на 2014 г. Как ще я запомните, кое беше най-важното в чисто политически план?

- Най-важното е влизането на истинските патриоти в парламента. Хората, които имат очи и уши, виждат разликата между това да има истински патриоти в Народното събрание, а не псевдонационалисти с руски уклон. Мисля, че за първи път от 25 години насам в НС има парламентарна група, която защитава националните интереси – остро, борбено и неотстъпчиво.


- Какво ще пожелаете на хилядите симпатизанти на НФСБ и на читателите на вестник „Десант“?

- Вяра в доброто, повече оптимизъм и увереност, че сами ще се справим с тежката ситуация, в която се намираме. Така, както е казал Левски - „Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили.“



Бележка на редакцията:

На 2 октомври т.г. официално бе открит православният храм „Св. Георги Победоносец“ в бургаския квартал „Победа“, който е населен предимно с представители на циганския етнос. Църквата е изградена изцяло със средства на телевизия СКАТ и нейния собственик Валери Симеонов.
СКАТ е и единствената електронна медия в България, която от години поддържа авторско предаване за живота на ромското малцинство - „Чшае шукарие“, с водещ Найден Рангелов. Предаването влезе в доклади на ЕК за миналата година като добър пример за успешна интеграция на циганите в България.


В категории: Интервю , Горещи новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
Соня
03.01.2015 18:15:33
0
0
След като току-що написах мнението си за циганите, прочетох какво казва по-долу Манго. И виждам колко правилно е мнението ми. Вижте написаното от него - консуматор, използвач,безотговорен,предател - предава тези, които са плащали от джоба си, за да порасте и да бръщолеви простотии, невъзпитан,без капчица духовност, пропаднал античовек.
4
Чачко
03.01.2015 18:08:07
0
0
Докато циганските семейства не започнат да създават само по 1 - 2 деца, няма да изплуват от беднотията, мръсотията,престъпността, безпросветността и ниската култура. Кой в днешно време в нашите условия може да се грижи и отгледа повече от едно-две деца? Никой.Трябва да мислят и за качеството на хората, на които дават живот.Иначе какъв е смисълът - създават никому ненужни консуматори,крадци, невежи хора, което не може да се нарече съвременен човек. От такива продукти никой няма полза - самите родители, обществото, а и родените вповече в тези семейства са едни бъдещи нещастници.
3
ез омраза а истина
28.12.2014 09:29:09
0
0
ЦИГАНИТЕ ПРОИЗХОЖДАТ ОТ ИНДИЯ И СЕ ДЕЛЯТ НА-РОМИШУРИ И ШИНДИ. ТАМ РОМИТЕ СА НА НАЙ НИЗКО НИВО И СА ДОШЛИ В ЬАЛАНСКИТЕ СТРАНИ .В ИСПАНИЯ СА ШИНДИ И РАБОТЛИВИ.В УНГАРИЯ СА ШУРИ ПАК ТАБОТЛИВИ.НАШИТЕ СА КАЛЙДЖИИ,ЖЕЛЕЗАРИ И КОПАНАРИ.ПРЕДИ КОМУНИЗМА ИМАХА ЗАНАЯТИ И НЯМАШЕ МНОГО КРАЖБИ.ПРО СОЦА ИМ ОТНЕХА ВСИЧКО И ГИ НАТИКАХА В ТКЗС КЪДЕТО КРАЯХА НА ПОРАЗИЯ. С. СЛЕД ДЕМОКРАЦИЯТА СА ВЪВ ВИХАРА СИ./ЯДАТ ,ПИЯТ И КРАДАТ И ПРВЯТ МНОГО ДЕЦА ОТ ПРОСТОТИЯ И ЧАКАТ НА СОЦИАЛНИ.КАПСОЛВАТ СЕ И НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ КАКТО ДУГИТЕ АЛЦИНСТВА В НАРОДА/АРМЕНЦИ ЕВРЕИ ,ТУРЦИ И ДР./
2
Манго
22.12.2014 16:16:03
0
0
Искам да съм циганин в България(искам да съм негът в Алабама)… .защото българина е балама.Крадем му тока,водата и зимнината.Железа,жица мица… и здравей живот.Данъци не плащаме,имаме си незаконни бараки,къщи.Кеф голям.Ква интеграция на ромите кви пет лева.Ай сиктир.
1
Христо Червенаков-ВеликоТърнов
20.12.2014 09:02:42
0
0
Мойте поздравления за достойното поведение на Валери Симеонов.Действително нещата трябва да се назовават истинските им имена.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки