Бетонираната планина


Бетонираната планина
18 Декември 2014, Четвъртък


Като се качиш на Витоша, на Златните мостове, накъдето и да поемеш по пътеките, навсякъде се вижда много грозна картина. Планината буквално е бетонирана.



Уж са поставени циментови блокчета за оттичане на водата, но това е направено толкова криво и лаишки, че се гази в някакъв странен прахоляк, насипан по земята. Никой не разбра кой, какво и защо е възложил да се „оправят“ планинските пътеки, по които имаше естествен камънак – нещо, типично за едно такова място и хармониращо с природата.

Навремето всичко се е правило от доброволци. Камъните за пътеките и канавките са носени на ръка догоре. Всичко беше красиво и естествено. Имаше нещо стабилно, върху което може човек да стъпи, спускайки се по наклоните. А сега са се опънали едни магистрали, дето един сняг като завали, а недай си Боже като замръзне, със сигурност ще има масово контузени.

Просто няма откъде да се мине. Камъните са ги отстранили от пътя и са ги събрали на купчини отстрани, все едно че са пречели на някого. И сега водата от дъждовете си пробива път навсякъде, провокирайки възникването на свлачища. Скоро всичко ще е изровено... Жалко!
Иначе проектът за „ремонт“ на Витоша е на стойност 1 900 000 лева. Вече се вижда грозният ефект от тяхното неразумно харчене.
Иванка Гюзелева,
София


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки