Как се лекува дискова херния


18 Декември 2014, Четвъртък


Това също е рецепта на Любка Николова. Имала е киста на четвъртия прешлен на гръбначния стълб, била е неподвижна, в инвалидна количка.


Назначен й е терапевтичен режим. Ето какво разказва тя за изцелението си.
„Предписаха ми почивка на легло и рязко намаляване на физическата активност в продължение на няколко дни до няколко седмици. Също така противовъзпалителни лекарства, които да намалят отока и възпалението в областта на засегнатия участък.
Ако това не дадеше резултат, предвиждаха се озонови инжекции, но ми казаха, че ефектът от тях не е траен. Третият начин, за който знаех, беше балнеотерапията, когато се прави екстензия (разтягане) с помощта на тежести, поставени на главата и кръста. Но той е приложим само при по леките случаи, а моят не беше такъв.

И последно – операцията. За нея лекарите казаха, че рискът от допълнително увреждане е минимален, но хората ми говореха друго...
Затова потърсих изпитани рецепти от природната медицина, които поне да облекчат болката и да стана по-подвижна. Действителността обаче надмина всичките ми очаквания.
Лекувах се с тамян. Трябва да се знае, че той не е просто част от религиозен ритуал, а извлек от лечебно растение.

Става така: взема се едно пакетче тамян, независимо дали от църква или аптека. Наръсва се върху парче плат и се полива обилно с ябълков оцет, най-добре – домашен. Може и с ракия да се напои тамянът, може и с оцет и ракия. Под парчето плат се слага найлон, за да не изветрява бързо компресът.
Това парче плат се залепва на болното място и се фиксира там с бинт или с лепенки. Веднага се усеща как дърпа и как болката постепенно затихва.

Стои така цяла нощ. На сутринта се маха, но аз съм го оставяла и през деня. Не се постига бърз и траен ефект. Болката изчезва, човек вече може да се движи, но след няколко дни до седмица пак се появява. Човек обаче трябва да е упорит и да вярва в това лечение. Ако го прилага системно, в крайна сметка се оказва излекуван и напълно работоспособен.
Разбира се, след това не трябва да се пресилва, това е ясно, защото това прищипване може да се получи пак на същото място или другаде по гръбнака.“


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Димитрина Димов
13.11.2018 21:07:40
1
0
Здравейте , аз бях с двойна дискова херния на кръста , не можех да ходя от болки. Един месец бях на легло и не можех да стана. Изпих много лекарства и още толкова инжекции ми сложиха. Ефекта беше ,че бях добре 2-3 месеца и после пак онази пронизваща болка. Моята лична лекарка ми изписа натурална билкова тинктура Ставиксин. Аз започнах пиене всеки ден и само за 3 седмици аз усетих подобрение. Болките ми спряха и започнах повече да се движа. Пих Ставиксин близо 8 месеца и сега съм абсолютно здрава. Нямам никакъв проблем вече повече от 3 години. Горещо го препоръчвам на хора с мойти проблеми.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки