Връщат транспортните разходи при изтегляне на зарзават от пазара


Връщат транспортните разходи при изтегляне на зарзават от пазара
16 Декември 2014, Вторник


Транспортните разходи при изтегляне на плодове и зеленчуци от пазара за благотворителност ще се възстановяват. Това предвиждат последните промени


в наредбата за временните извънредни мерки за подпомагане заради руското ембарго.
Получателите на изтеглената от пазара стока, както и производителите, които са извършили превоза, ще могат да подават заявки за плащане на направените транспортни разходи.
Заявките се подават в срок до 5 работни дни след извършване на транспорта в областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие”, в чиято териториална компетентност попада адресът на регистрация на заявителя.

Към заявката се прилагат документи, доказващи пренасянето на продуктите – товарителница или пътен лист и разходооправдателни документи, удостоверяващи извършено плащане на превоза, както и документи, доказващи достигането на продуктите до крайното им предназначение.

Разплащателната агенция ще възстановява действително направените транспортни разходи без ДДС, в съответствие с разстоянието на извършената доставка и с максималните транспортни разходи, посочени в регламента на ЕС. Друга съществена промяна на наредбата е възможността зеленчуците и плодовете да бъдат изтегляни от пазара не само за безплатно предоставяне, но и когато ще се ползват за храна на животни.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки