Патриотите с нова структура в Чирпан


Патриотите с нова структура в Чирпан
Хората от Чирпан категорично подкрепят позициите, които патриотите отстояват в Народното събрание
12 Декември 2014, Петък


НФСБ учреди своя организация в родния град на Пейо Яворов

Автор: Десант

На 7 декември десетки жители на Чирпан положиха началото на нова партийна структура на „Национален фронт за спасение на България”. На учредителното събрание в родния град на поета Пейо Яворов дойдоха и много симпатизанти на партията от селищата в региона, а гост на събитието бе областният координатор за Стара Загора Гергана Микова. Тя отговори на въпросите на присъстващите за каузите, които защитава парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в Народното събрание.

Хората бяха единодушни, че в името на спасението на България от сегашната финансова и политическа криза, подкрепата за кабинета на Бойко Борисов е нужна, но в същото време трябва твърдо да се отстояват и принципите на НФСБ. Затова те застават категорично зад позицията на ръководството на формацията срещу назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от протурската партия НПСД респективно за заместник-министър на отбраната и за областен управител на София.

Новата организация на родолюбивата формация в Чирпан бе оглавена от Тоньо Тонев, който подчерта: „Най-важното за нашия град е да се осъществи откриването на нови работни места и да се създадат добри условия за дребния и среден бизнес. Това е един от приоритетите на програмата на Националния фронт и ние ще работим активно за това“. В работата ще му помага Мария Гаджева, която определи като първа цел на местните патриоти набирането на нови симпатизанти и привличането на младите хора към патриотичната кауза.

След избора на ръководство присъстващите на срещата обсъдиха проблемите и болките на местните жители. Те изразиха своето мнение, че Чирпан трябва да възвърне името си на крупен производител на вина, които преди 1989 г. се изнасяха по цял свят. Нужна е политическа воля и помощ от държавата и еврофондовете, за да се възстанови и славата на тракийския град като център на консервната промишленост в България, известна в миналото със своите висококачествени изделия.

Присъстващите изразиха и своята надежда, че в Народното събрание Патриотичният фронт ще предложи мерки за спешно възстановяване на българското селско стопанство. Производителите в региона не получават субсидии по европейските програми заради безхаберието на местната власт и затова за земеделците от Чирпанско партията на СКАТ е последната надежда.

„Сред жителите на Чирпан и региона доверието към НФСБ расте, защото в парламентарната група на Патриотичния фронт те виждат нов модел политици, които държат на своите принципи и ги отстояват достойно. За първи път от 25 години в Народното събрание има личности, които работят за промяна и по-добро бъдеще за обикновения българин“, заяви в края на учредителното събрание Гергана Микова.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки