В отговор на вашите въпроси


04 Декември 2014, Четвъртък


Има екстрасистолна аритмия. Интересувам се има ли изпитани рецепти от природната медицина за справяне с този проблем.
Иван Влайков, Раднево



Аритмията представлява разстройство на сърдечния ритъм. Според продължителността й тя се дели на временна и трайна.
Основните причини за появата й са две – нервно напрежение или преумора и сериозно сърдечно заболяване. Това се установява след обстоен кардиологичен преглед.
Съществуват няколко вида аритмии.
Дихателната се наблюдава най-често при боледуване и трае, докато се възстанови здравето.

Екстрасистолната аритмия. Тя се характеризира със забързани сърдечни удари в хода на нормалната ритмична дейност, след което следва една по-продължителна пауза. Причината за появата й е превъзбуждането на някои пунктове в сърдечната камера. Това не пречи съществено на кръвообращението, но когато продължава дълго време, е признак за наличието на сърдечен порок или друго кардиологично заболяване.
Третият вид аритмия е тахикардията. При нея внезапно настъпва бързо сърцебиене, което в някои случаи достига дори до 160 удара в минута. Характерното е това, че както внезапно започва, така неочаквано и спира.

В някои случаи пристъпът може да се прекрати, ако човек поеме дълбоко въздух и след това се надуе със запушена уста и нос.
Последният вид е абсолютната аритмия. Картината при нея е, че не може да се установи никаква ритмичност на пулса. За лечението й се прилагат специални лекарства или в краен случай – поставянето на апарат, регулиращ сърдечния ритъм.

Препоръки за справяне с видовете аритмия
Рецепта 1: Всяка вечер, в продължение на един месец, страдащите от аритмия трябва да изяждат по една глава лук. Може да се смесва лукът с мед.

Рецепта 2: Смесват се 10 с.л. мед с 6 с.л. смлени орехови ядки. Към сместа се добавя малко бирена мая. Приема се сутрин, обед и вечер по 1 с.л. 20 мин. преди хранене.

Рецепта 3: Смилат се 4 лимона с корите, но без семките, и се смесват с 500 г чист мед. Добавят се 20 листа индрише с дръжките, 20 бадемови ядки, счукани в дървено хаванче, и 1 с.л. канела. Всичко това се смесва добре и се приема по 1 с.л. 3 пъти на ден след ядене.

Рецепта 4: Една с.л. плодове от глог се заливат с 400 мл кипяща вода. Ври 1 мин., след което се оставя да истине. Пие се три пъти на ден по 1 ч.ч., като може да се добави и мед.

Рецепта 5: Две ч.ч. вряла вода се изсипват в термос заедно с 2 с.л. цвят от магарешки бодил. Пие се 4 пъти на ден 30 мин. преди хранене.

Рецепта 6: С 400 мл вряла вода се залива 1 с.л. розмарин. Оставя се така 2 часа. Пие се по 1 в.ч. 3 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 7: Корените и стъблата на живовлек се нарязват на ситно. Слагат се в 1 л вода и се вадят, докато течността остане наполовина. Подслажда се с мед и се поставя в хладилника. Пие се вместо вода 40 дни. Тази рецепта трябва да се прилага един път годишно.

Рецепта 8 (Вяра Стоянова, Варна): Смесват се добре 200 г цвят от глог, 200 г плод от шипка и по 40 г дилянка, седефче, розмарин и бял равнец. Две с.л. от тази смес се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне 1 час. Пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене.

Рецепта 9 (Вяра Стоянова, Варна): В шише се слага цвят арника и се залива с водка (ракия). Кисне на топло 14 дни, като често се разклаща. Ползва се за масажиране на сърдечната област при аритмия.

Рецепта 10: Три с.л. жълт кантарион и 1 с.л. листа от моркови се заливат с 1 л вряла вода. Ври 10 мин., после се прецежда. Количеството се разделя на две равни части  и се пие сутрин след ставане и вечер преди лягане за сън.

Рецепта 11: В 600 мл вряла вода се слага 1 ч.л. огниче. Кисне 30 мин., прецежда се и се прие по 1 к.ч. след ядене.

Рецепта 12 (Мария Асенова): В 1 л вода се варят на водна баня 4 нарязани с корите лимони, но без семките, и 250 г мед. След като лимоните се сварят, добавят се 500 г смлени орехови ядки и 300 г сусамова тахан халва. Всичко се разбърква много добре. Приема се по 1 с.л. 3 пъти на ден след ядене като десерт.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки