Министерството на културата подпомага гей шоу


28 Ноември 2014, Петък


Мъжкият орален секс намери спонсор в лицето на Министерството на културата. Звучи като шега, но не е. Във Варна започна фестивал за съвременен танц и

Автор: Илияна Христова

алтернативни изпълнителски изкуства под името „Вертиго”. В програмата е залегнало представление, в което се имитира орален секс между мъже. Автор е Иво Димчев, който според разпространената информация бил авангардист и много известен в чужбина.
Фестивалът има „институционална тежест”. Сред обявилите подкрепата си за него се е намърдало не само ведомството на Вежди Рашидов, но и фонд „Култура” на Община Варна. Пари са дали фондация „Америка за България” и други неправителствени организации.

Домакин на проявата е държавна институция – Регионалния исторически музей. Оралният секс ще се изиграе в тиха зала между експонати и архиви.
За Димчев четем в пресата, че „атакува всички човешки норми”, „забележителен пърформър” (каквото и да означава), на спектаклите му рядко някой бил облечен. „Добрата новина” е, че на варненската музейна сцена мъжкият орален секс щял да е между артисти, а не с човек от публиката, както се случвало друг път. В разпространеното видео към представлението „I cure” виждаме гол подскачащ мъж.

За друго шоу на друг автор, озаглавено „Фаетон: Изверги”, четем в анотацията:  „Представление за безграничното желание на предела на света. Опит за нечовешки театър или за преобръщане на трагическото. Театър на извергите, които идват след нас. Нечовешкият театър е театър на безграничното желание – желанието, което надскача човека. В безграничното желание няма надежда за изход. Желанието е Чудовище”.

Трябва да подчертаем още, че този фестивал на мъжката оралност, извергите и нечовешките чудовища е отворен за деца. Различните представления имат възрастови ограничения, но не е ясно коя майка ще пусне детето си въобще. Припомняме, че фестът не е частна проява, а е подпомогнат от Министерството на културата и Община Варна.
Преди 6 месеца морската столица на България преживя шумен културен скандал.

Художникът Калоян Илиев – Кокимото подреди изложба „Еротична нотка в колелата на християнската машина". Тя бе разкритикувана от митрополит Йоан Варненски, а кметът Иван Портних забрани поставянето й в Градската галерия. „Галерията е културна и научна организация. Тя участва в осъществяването на държавната политика по опазване на културните ценности и музейното дело с познавателна, образователна и естетическа цел. Изложбата е срещу българското достойнство, християнски ценности и морал”, постанови съветът по култура към общината.

Сега обаче никой не вижда проблем в мъжката орална хомосексуалност, макар че всичко, което се отнася за галерията, важи и за музея. За възпитателня ефект няма смисъл да говорим.


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анонимен-читател
30.11.2014 10:22:19
0
0
Да страним от спектакли с гей-щоу от артисти имитации.Пропагандата на гей-паради е грях по Библията.В Содом и Гомор е имало гей-паради.Господ е пратил Лот и Божии ангели да говорат срещу тия срамни паради в гр.С-м.и Г-р.Жителите на тези градове продължили в същия дух и искали да изнасилат ангелите,но Господни светкавици ги заслепили.Господ с огън изгорил Содом и Гомор,като спасил от тях само Лот и дъщерите му.България да не върви по Содомов и Гоморов път.[bluescreen]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки