Трогателни срещи, вдъхновени от „Десант“


28 Ноември 2014, Петък


Прочетох статията на д-р Петър Ненков, публикувана в бр. 38 от 26 септември т. г., озаглавена „Каймакчалан – име символ на българския героизъм“.



Потресаващо описание!
Споделих написаното с потомци на загинали в тези войни от моето село Шейново. Някои от тях заплакаха. Те ми казаха, че моят дядо е загинал в Балканската война. Някои от техните убити близки пък са оставили костите си в Междусъюзническата война.
Запазих си тази статия на „Десант“ и често я препрочитам. Моят баща също е участник във войните. Той имаше три кръста за храброст. Сражавал се е с 23-ти пехотен Шипченски полк.

Често при него идваха млади момчета, за да им разказва за войната. От тези разговори помня, че е споменавал за Люлебургас и Каймакчалан. Чувал съм и разкази за битката при Завоя на Черна, макар да съм бил много малък, когато ги слушах.
Ще бъде добре, ако е възможно, уважаемият автор д-р Ненков или някой друг да опише героизма на този наш полк. С удоволствие ще разгледаме материала в читалището на град Шипка.
Самият аз наляво и надясно търся потомци на героите, за да им чета материала от „Десант“ за Каймакчалан. Това са много трогателни срещи.
Рада Владимирова,
Казанлък – с. Шейново


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки