ВМРО дари знамена на млади пианисти, да ги развеят в Ню Йорк


ВМРО дари знамена на млади пианисти, да ги развеят в Ню Йорк
Младите русенски пианисти получиха знамена, които да развеят в Ню Йорк
28 Ноември 2014, Петък


Миналата седмица ВМРО-Русе дари на младите пианисти Николай Димитров и Йоана Делимаркова от Училището по изкуствата три национални знамена,

Автор: Иван Ванев

които децата да развеят в Ню Йорк. 13-годишният Николай и 12-годишната Йоана, ученици на клавирния педагог Даниела Кюркчиева, ще се представят индивидуално и като дуо с две изяви пред публиката в Ню Йорк в края на месеца.
Българските трибагреници бяха връчени на децата от общинския съветник от ВМРО-Русе  Галин Григоров. Знамената няма да се върнат в България, а ще останат като подарък за българските институции в Ню Йорк, подкрепили изявата на младите пианисти - Генералното консулство на България в Ню Йорк, Българската църква и  Българския културен салон.

На 29 ноември русенските пианисти ще се представят на сцената на „Карнеги хол” като лауреати на Международния конкурс „Американ протеже”. Николай ще има уникалния шанс да се качи два пъти на сцената, за да изпълни индивидуално „Импромптю” №1 от Шопен, а като дуо с Йоана - “Арабеска” №1 от Дебюси. На 3 декември от 19 ч в салона на Българското консулство в Ню Йорк русенските музиканти ще изнесат и самостоятелен концерт, където ще свирят заедно и поотделно като подарък за българската общност във връзка с Деня на благодарността в САЩ.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки