Гръдната жаба се лекува успешно с билки


27 Ноември 2014, Четвъртък


Диети от Петър Димков и три рецепти от народната медицина

Автор: проф. Христо Мермерски

Pаболяването са характеризира с затруднено дишане, съпроводено с чувство за недостиг на въздух.
Една от причините е свръхчувствителност на организма към определени вещества, наречени алергени, които проникват в организма. Тази свръхчувствителност може да се предава по наследство.

Наблюдава се и при болестни състояния на белите дробове – спазъм на бронхите, бронхиална астма, при сърдечни заболявания, туморни процеси и др.
Най-често задухът се появява нощем. Той сковава гърдите на болния като с железен обръч и той усеща, че се задушава. Очите му са изпъкнали, особено затруднено е издишването. Това състояние може да продължи до няколко часа, като се появява и кашлица с гъсти храчки.

Диети при задух

Препоръчани са от народния лечител Петър Димков
1. През пролетните месеци е добре да се яде пюре от листата на обикновена коприва. На вечеря – безмесна храна – кисело мляко с 1-2 с.л. настъргана сурова целина, зеленчукови и тестени ястия, както и компоти. По-често се предпочита 500 мл прясно мляко с 10-15 сухи смокини и 3 с.л. захар, сварени за ядене, с малко препечен хляб (това дава спокоен сън).

2. След закуска, обяд и вечеря да се изяжда по една ябълка, приготвена така: в ябълката се издълбава семето й и в дупката се поставя едно зърно (колкото житено) чист бял тамян. Затваря се с отрязания капак на ябълката и тя се изпича. След това се смачква на кашица и се поглъща така, че да не опира зъбите.

3. Ако горните рецепти са недостатъчни, вместо вода да се пие отвара от плодовете на глог. Три с.л. плодове се варят 20 мин. в 600 мл вода. Като изстине, прецежда се. Или да се прави отвара от агримония, бяла ружа (цвят), листа от градинска ягода и кори от ябълка – по 50 г от всяка. Две с.л. от тази смес и 2 с.л. мед врат в 500 мл вода 10 мин. Като изстине, се прецежда.

4. При силна кашлица два часа след хранене болният да взема по 1-2 с.л. от сироп, съставен от 250 мл обикновена бира с прибавка 1 месест лимон, разрязан на 4 части, добре изстискан и заедно с корите, но без семките, смлян на машинка за месо. Добавя се 100 г небет шекер (рафинирана захар), всичко това ври на водна баня 30 мин. Като изстине, прецежда се. От сиропа може да се взема и при всяко закашляне.

5. Вечер преди лягане, при запек, даже еднодневен, да се прави клизма с 0,5 л топла вода, последвана от парна баня на главата с чай от лайка с прибавка на 1 с.л. чист пчелен мед с продължителност 5-10 мин. След това - сухо изтриване на лицето и гърдите.

6. Едновременно с това, при спазматично задушаване се налага гърлото отпред и отзад с торбичка от тънко хасе, напълнена с топла лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, полуизстискан и засилен със 7-9 сини сливи (от тези за компот), смачкани без костилките, всичко това поръсено с леко препечено царевично брашно за отнемане на излишната влага на лапата. Отгоре се поставя вълнен шал. Във всички случаи се облича „жилетка“ от тънко хасе.

Ето и още три изпитани  рецепти от народната медицина за справяне със задуха.
Рецепта 1 (Димка Ангелова, Шумен): Тя е боледувала от туберкулоза, лек белодробен емфизем, белодробни фистули и е имала сърдечна недостатъчност. Спасила се е с Алое вера. След като изпила три тубички, се почувствала отлично и нямало и помен от тези болежки.

Рецепта 2 (Мария Динчева, София): Тя се е лекувала по следния начин: Смесват се  80 г корени малина и подбел, 60 г листа от дюля, 50 г иглика, заедно с корените, 30 г градински чай и 20 г ленено семе. Наситняват се и 4 с.л. от сместа се варят 10 мин. в 1 л вода. Отварата се прецежда и от нея се пие по 1 ч.ч. преди ядене, подсладена с небет шекер (рафинирана захар).

Рецепта 3 (Надка Въткова, Плевен):
а) 3-4 корена от хрян се настъргват на ситно. Смесват се с 400 г пчелен мед. Взема се по 1 с.л. 1-2 пъти на ден.
б) Смесват се добре 500 г пчелен мед с по 1 с.л. свинска мас и синапено брашно. Приема се по 1 с.л. 3 пъти на ден преди ядене.
в) Нарязват се на ситно 6 коренчета от черница и се варят в 1 л вода 10-15 мин. Пие се вместо вода.
г) По 100 мл зехтин, мастика и мед, и парче хрян, настъргано на ситно, се смесват. Приема се по 1 с.л. само сутрин на гладно.


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Весела Петрова
01.05.2020 17:24:20
0
0
Стенокардия ми откриха преди 6 години. Бях на хиляда хапчета и поддържаща терапия. Почти не можех да ходя от кризи. Моята лична лекарка ми препоръча да пробвам с Венус Форте. Това е първата добавка направена специално за сърдечно болни хора. Аз нямаше какво да губя и почнах. За близо една година прием всеки ден по 3 супени лъжици аз станах отново човек. Кризи вече нямам, лекарства не пия , ходя на работа без никаква умора и отново се радвам на живота. Горещо я препоръчвам!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки